"> Proračun za 2020.: Evo koliko država namjerava izdvojiti za mirovine, infrastrukturu, zdravstvo, policiju, avione... - Treća dob i 50+
">
Mirovine

Proračun za 2020.: Evo koliko država namjerava izdvojiti za mirovine, infrastrukturu, zdravstvo, policiju, avione…

Vlada će idućeg tjedna prihvatiti i poslati zastupnicima na usvajanje svoj posljednji proračun u mandatu. Svi koji rade za državu dogodine će dobiti 6 posto veću plaću, za što je država osigurala milijardu i 200 milijuna kuna.

Država je osigurala milijardu i 200 milijuna kuna kako bi svi koji rade za državu dogodine dobili 6 posto veću plaću. Ipak, učitelji i dalje traže dodatnih 400 milijuna kuna.

Sljedeće godine država će najviše izdvajati na mirovine. Predviđeno je 42,5 milijarde kuna.

Ulaže se i u infrastrukturu. Za pristupne ceste za Pelješki most predviđeno je 990 milijuna kuna, splitska obilaznica stajat će 2,4 milijarde, za koridor 5C (Osijek – Beli Manastir) izdvojit će se 595 milijuna kuna, a prvi dio Istarskog ipsilona stajat će 1,2 milijarde kuna.

U stanogradnji se 529 milijuna kuna ulaže u energetsku obnovu stambenih zgrada. Sa 114 milijuna kuna država će subvencionirati kredite, a za izgradnju POS-ovih stanova izdvojeno je 220 milijuna kuna.

Gradovi dobivaju dnevne bolnice

Što se tiče zdravstva, u Osijeku, Splitu, Šibeniku i Sisku grade se dnevne bolnice. Dovršenje bolnice u Puli stajat će 800 milijuna kuna, a početak gradnje u Rijeci 850 milijuna kuna. Još 10 milijuna kuna platit ćemo studiju izvedivosti dječje bolnice u zagrebačkom Blatu.

Za 226 milijuna kuna policija će dobiti novu opremu, a predsjedanje Europskom unijom Hrvatsku će stajati 50 milijuna kuna. Za granice i migracije izdvaja se 373 milijuna kuna te će se za 70 milijuna kuna nabaviti novi presretači za policiju.

 

Nabavka vojne eskadrile stajat će nas između 500 milijuna i dvije milijarde dolara. Prebacivanje inženjerske bojne u Vukovar stajat će između 20 i 30 milijuna kuna. Modernizacija dviju raketnih topovnjača stajat će 50 milijuna kuna, dok će zadarski aeromiting u svibnju stajati dva milijuna kuna.

Vlada planira obnoviti i 25 strukovnih škola, za što izdvaja 1,5 milijardu kuna, dok se za nagrade najboljim učiteljima predviđa šest milijuna kuna.

Za predsjedničke i parlamentarne izbore vladajući će pak odvojiti 195 milijuna kunaprenosi

 

Smatrate li da za cijepljenje treba postojati mogućnost izbora?

Povezane vijesti

Premijer Plenković kapitulirao, ali tako da se nitko ne osjeća kao pobjednik

Administrator

Ministar Marić “Gdje se može rezati?”

Administrator

Što ćete moći kupiti sa mirovinom 2050. godine?

Administrator

UVJETI POD KOJIMA MOŽETE DALJE RADITI I PRIMATI MIROVINU

Administrator

Mirovinska reforma? Vratite nam naše pare, štedjet ćemo sami

Administrator

U Međimurju mirovine u prosjeku 700 kuna manje nego u Istri

Administrator