"> Priznati si kada je dosta. Da, najteže je reći „zajebo sam“ - Treća dob i 50+
">
Blog Lifestyle

Priznati si kada je dosta. Da, najteže je reći „zajebo sam“

Najteže u životu svakoga od nas je priznati da si pogriješio, da si u krivu, da si izabrao pogrešan put ili način.

 

Među nama, tada postoje dvije vrste ljudi, oni koji nakon nekog vremena priznaju sami sebi da su u krivu, i oni koji ni za živu glavu sami sebi ne priznaju tako nešto. Da, najteže je reći „zajebo sam“. Ali što prije to učiniš, život postaje kvalitetniji, jer ne moraš biti zatrpan u nekom „bućkurišu“ koji ti ne odgovara.

Zeznuti se možemo oko mnogih stvari, kao npr. odabira karijere za koju shvatimo da nije za nas, odabira krive odjevne kombinacije, partnera, možemo poklanjati vjernost i pažnju nekima koji nam zabijaju nož u leđa, jer ne znaju drugačije. Zaista možemo se poskliznuti bilo kada i bilo gdje, ali zaista ništa ne traje vječno. Treba se odmaknuti od onoga što nam ne odgovara i reći NE, dosta je bilo, ja mogu želim i znam bolje.

Da, dvije su vrste ljudi u tim situacijama, oni koji zaista kažu „e majke mi“ dosta je, i oni koji ostaju u nepovoljnom okruženju koje im nikada nije i neće odgovarati, a zašto to rade ima pak nekoliko mogućih razloga. Misle da su slabi nešto promijeniti ili su pak navikli na situaciju u kojoj se nalaze. Ponekad je jednostavno lakše biti okružen nečim poznatim, i ne maknuti se od toga koliko god je to nešto neugodno, jer se tamo već nekako snalazimo, nego odmaknuti se od nečega što nam ne odgovara jer nas može očekivati brdo novih i nepoznatih iskustava koji su nam apsolutno nepoznati.

SVE SE MOŽE KAD SE HOĆE!!!

Zaista koliko god neugodno i grubo može zvučati ta rečenica, može se okrenuti nova životna stranica na bilo kojem polju svojeg života. Ništa ne traje vječno, tako ne mora ni kriv životno odabir trajati i protezati se kroz polja naših života ukoliko odlučimo se odlučimo za neki drugačiji ishod. Zašto jednostavno ne iskusiti tko smo i koliko možemo. Kao prvo i osnovno svi mi griješimo, neki malo manje neki malo više, ali dok god dišemo učimo što je život i u ovom brzom promijenjivom svijetu bilo bi pravo čudo nekada ne „ubosti u prkno“, kao što kažu malčice starije generacije.

Zbog nekih mini grešaka i izbora ne pati se dugo i sl., ali kod velikih životnih odluka koje smo odabrali, a smetaju nam, uvijek se treba prisjetiti damožemo ponovno odabrati. Bilo da se radi o karijeri, partnerima, cipelama koje ne žuljaju, hobi-u i sl. Svatko je kovač vlastite sreće, a naše emocije odličan su parametar koji nam može pokazati koliko smo daleko zaglibili u nekoj pogrešnoj odluci. Što nam je lošije i što smo isfrustriraniji, manje se smijemo, više povlačimo u sebe i udaljavamo od svoje istinske biti, e baš to je pravi poziv na #buđenje i reakciju koja nam život može jako promijeniti na bolje.

Ti si gospodar svojeg života

Ti si gospodar vlastitih misli, osjećaja pa time i vlastitog života. Nitko nema pravo niti će ikada imati reći ti što bi ti trebao mi kako činiti. Svatko je imalo zagrezao u istraživanje vlastitosti, svog životnog puta, ljepote života i duhovnosti zaista neće trebati puno u priznavanju samom sebi ili pak drugima, pogriješio sam. I već sutra početi mijenjati vlastitu stvarnost na bolje i u ona životna polja koja nas ispunjavaju srećom i ugodom.

Živi sretnije i pametnije već danas, zaista u ovom današnjem svijetu imaš pravo izbora i imaš pravo biti i sretan i sretniji i najsretniji. Samo to sam trebaš shvatiti i prihvatiti i riješiti se nelagodnih obrazaca koji te najvjerojatnije podsvjesno udaljavaju od sreće i blagostanja kojem težiš.

P.S. Da li imali 20, 30, 60 ili 80 godina, uvijek možeš reći STOP. Dosta je bilo, pogriješio sam, mogu bolje, zaslužujem bolje i napraviti sve što je u tvojoj moći da svoj život pretvoriš u blagodatno polje prekrasnih mogućnosti koji će i druge oko tebe potaknuti na kvalitetne promjene. Ne gledaj kako život pored tebe prolazi, nego budi dio svog života i živi ga maksimalno, i ne libi se katkada i pogriješiti, ali si to i priznati ukoliko utječe na ishode koje želiš proživljavati!!!

 

Nera C., Treća dob

Povezane vijesti

Religija i duhovnost u životima osoba sa MS-om

Administrator

Kako bilo tko može biti pozitivan dok živi s multiplom sklerozom

Administrator

Demencijo, a tko si ti?

Administrator

Koga smetaju osmrtnice drugih religija?!

Administrator

Kako najbolje ispuniti srce i dušu?

Administrator

Siroti srednjoškolci

Administrator