"> PRIRODNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE: LIMUN I OCAT - Treća dob Hrvatska
">
Zanimljivosti Zdravlje

PRIRODNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE: LIMUN I OCATMoja sestra mi već nekoliko godina govori kako je ocat odlično sredstvo za čišćenje. Ona koristi ocat pomiješan s vodom kao univerzalno sredstvo za čišćenje u kuhinji i kupaonici. Iako sam znala da je ocat odlično sredstvo za čišćenje i osvježivač mirisa, ja ga nisam koristila. Svaki put kada bih ga pokušala koristiti tijekom čišćenja, miris octa bi mi previše smetao. Kada sam prije nekoliko mjeseci u emisiji Savjet dana Boba Vilae vidjela ovaj recept za čišćenje, konačno sam odlučila pokušati. Sjajno mi je to koliko je jeftin i koliko limun pomaže pri uklanjanju mirisa octa.

Imala sam limun koji je skoro istrunuo pa sam ga iskoristila. Jednostavno izrežite limune i stavite ih u bocu sa raspršivačem. Tada napunite bocu octom i vodom u omjeru pola-pola.

Nakon toga ostavim bocu da odstoji tri tjedna. Originalni recept preporučuje dva tjedna, no ja sam pričekala tjedan više. Ako vam se zaista ne sviđa miris octa preporučam taj dodatni tjedan. Krajem trećeg tjedna moja je boca izgledala kao da sadrži limunadu i mirisala je poprilično kao limunada.  Prevladavajući miris octa u potpunosti je nestao.

Ocat ubija bakterije i klice

Možete koristiti sredstvo za čišćenje prozora, kupaonica, kuhinja i ostalog. Ocat ubija bakterije i klice pa ga možete koristiti u kupaonici oko umivaonika i wc školjke. Također, možete umiješati pola čaše limunskog octa u približno 4 litre tople vode te tako koristiti za čišćenje poda. Sviđa mi se lagan miris limuna koji ostaje nakon korištenja. Ovo je odličan način za uštedu novca umjesto kupovine sredstava za čišćenje. Jedino mjesto za koje vam ne bih preporučila da ga koristite jest na granitu. Ocat bi mogao oštetiti kamen.prenosi

Sredstvo za čišćenje od octa i limuna:

  • 1 limun
  • 2 čaše vode
  • 2 čaše octa

Izrežite limune na male kriške. Stavite kriške limuna u bocu sa raspršivačem. Dodajte dvije čaše vode i dvije čaše octa i stavite poklopac. Ostavite da odleži 2-3 tjedna dok se ne smanji miris octa. Koristite u kuhinji i kupaonici kao univerzalno sredstvo za čišćenje.


Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Suho voće koje pomaže u zaštiti od 5 vrsta karcinoma

Administrator

Vrijeme je ‘poludjelo’. Evo što čeka Hrvatsku

Administrator

Život počinje tek onda kada prestaneš ugađati drugima

Administrator

AKO VAS MUČI VISOKI TLAK OVAJ SOK MOŽE VAM POMOĆI!

Administrator

Nakon 65. postala je poznata u literarnom stvaralaštvu

Administrator

Kako što duže sačuvati najdražu garderobu?

Administrator