"> PRIRODNO LIJEČENJE UČESTALOG MOKRENJA - Treća dob Hrvatska
">
Zdravlje

PRIRODNO LIJEČENJE UČESTALOG MOKRENJA


Prirodno liječenje učestalog mokrenja

Učestalo mokrenje je potreba za mokrenjem češće nego što je za vas normalno odnosno češće od onoga na što ste se naviknuli. Kada imate učestalo mokrenje, količina urina koju mokrite je jednaka ili manja nego je za vas uobičajeno. Učestalo mokrenje može biti problem koji vas prati tijekom dana i noći ili samo po noći.

Često mokrenje obično se javlja kao posljedica poremećaja u donjem dijelu mokraćno-spolnog sustava. Najčešći uzroci mokrenja su upala mjehura i mokraćne cijevi. Učestalo mokrenje kod muškaraca i žena se razlikuje, točnije razlikuju se uzroci učestalog mokrenja. O uzrocima i prirodnom liječenju učestalog mokrenja – doznajte više u nastavku teksta.

Učestalo mokrenje kod inače zdravih osoba, može se javiti kao posljedica konzumacije čaja i kave te ostalih kofeinskih napitaka. Najčešći uzrok čestog mokrenja kod djece i žena je urinarna infekcija. Kod starijih muškaraca je u pitanju bolest prostate.

 

Liječenje učestalog mokrenja ovisi o uzroku. Ne postoji specifičan lijek za učestalo mokrenje koji se bez liječničkog recepta može dobiti u ljekarni.

Kako biste dobili odgovarajući lijek bit će potreban pregled kod liječnika koji će vam propisati poseban lijek ili vas preusmjeriti na daljnje pretrage kako bi se otkrilo što je točan uzrok učestalog mokrenja u vašem slučaju.

Simptome možete ublažiti upotrebom posebnih čajeva ili promjenom prehrane. To uključuje sljedeće smjernice:

  • Izbjegavajte napitke poput Coca Cole, kava i čajeva koji neće pomoći vašem stanju. Većina čajeva koji nemaju utjecaj na potencijalni uzrok povećanog mokrenja poslužit će isključivo kao diuretici što neće pomoći u vašem slučaju.
  • Hranite se namirnicama koje su bogate flavonoidima, selenom, cinkom,biljnim hormonima i vitaminima A, C i E. Namirnice ovog sastava pomoći će u jačanju vašeg organizma, a samim time i skratiti potencijalno trajanje neke infekcije.
  • Hranite se namirnicama koje su bogate vlaknima kako biste spriječili zatvor koji može biti potencijalni uzrok pritiska na mjehur.
  • Pokušajte smršavjeti i otkloniti višak masnoće na trbuhu koji može pritiskati mjehur.
  • Bez obzira na učestalost mokrenja, redovito praznite mjehur kako biste spriječili nastajanje infekcije zbog ustajale mokraće.
  • Prestanite pušiti jer cigaretni dim može dodatno pojačati intenzitet neugodnih simptoma.
  • Čajeve koje možete piti u slučaju mokraćne infekcije su čaj od koprive, brusnice, breze ili peršina.

Pri prvoj pojavi simptoma kao što su bolno i učestalo mokrenje se javite svom liječniku. Odbijanje ili ignoriranje simptoma samo može dovesti do razvoja komplikacija kao što su bolesti bubrega ili mjehura te otežanje ishodne bolesti koja je uzrokovala simptome.prenosi

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Samoća je opasna za zdravlje!

Administrator

Rotavirus

Administrator

Zdravim navikama protiv dijabetesa

Administrator

Rak pluća: nove mogućnosti tretmana

Administrator

Zbog ozljeda glave raste rizik od demencije

Administrator

Kako nas planiranje obroka može spasiti od stresa i dodatnih troškova?

Administrator