Mirovine

Primanje i mirovine i plaće istovremeno, je li moguće?

U zakonu naravno uvijek postoje cake, koje mnogi spretnije i sretnije ruke, znaju na vrijeme okrenuti u svoju korist. Treba samo malo mašte, poznavanja zakona i već su stvari koje se mnogima čine nemoguće, zapravo lako ostvarive. Svoju ideju u djelo je uobličio vlasnik jedne tvrtke suhomesnatih proizvoda, Tomislav Galović. On je bio direktor svoje tvrtke pod imenom Kulen Galović, te je jednostavno odlučio napustiti poziciju direktora, na jedan dan i osigurati si mirniju budućnost.

Caka je u izmijeni zakona koja je 01. siječnja stupila na snagu u RH. Nova zakonska realizacija koja omogućuje svima koji su otišli u mirovinu da li starosnu, kao i onima u prijevremenu, sa radnim danom u pola radnog vremena isplatu cjelokupnog iznosa mirovine. Do sada se većina ljudi naravno prvo umirovila, i tek tada počela razmišljati o vraćanju sebe u opticaj tržišta rada. Ali nova zakonska odredba zapravo nudi i povoljnije rješenje, koje mnogi nisu ni naslutili. Tomislav Galović je vjerojatno to dobro „naslutio“ na vrijeme, te se umirovio na jedan dan.

Sada zbog te povoljne odluke po njega, on može primati puni iznos mirovine i koristiti se svojom direktorskom plaćom. Sam je izjavio da se umirovio na jedan dan, a sa 02. 01. 2019. ponovno se prijavio na pola radnog vremena, kao direktor svoje tvrtke Kulen Galović. u mirovinu se odlučio povući dana 30.12.2018., a na mjestu direktorske pozicije na do 02. je siječnja stala njegova snaha Mara Galović. Tomislav Galović je ponovno 02. 01. imenovan direktorom tvrtke. Iako će zapravo raditi trenutno samo pola radnog vremena, zbog izmijene zakona, primat će direktorsku plaću, zajedno sa punim iznosom mirovine.

Koliko zapravo treba biti upoznat sa svim izmjena zakona i kako se oni mogu iskoristiti za vlastitu dobrobit, nažalost nije upoznat klasičan umirovljenik RH, koji mjesečno jedva sastavlja kraj sa krajem. Država koja je uvela mirovinsku reformu, da bi ustoličila, jednakost spolova pri budućem primanju mirovine, nije svima obznanila, kako se kreativno smiju okoristiti izmjenama zakona.

 

Vijesti

Gdje nastaje hormon sreće-  u crijevima ili mozgu?

Kako uzgajati kefir sami kod kuće?

Supermario može spriječiti demenciju

 

Related posts

Tko ima koristi od podizanja dobne granice za umirovljenike?

Ustavni sud traži očitovanje o financiranju spotova o mirovini, javio se Pavić

Rađajte za veću mirovinu

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com