"> Prijave u tijeku! Tečaj osnovne informatičke pismenosti - steknite svoju neovisnost - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti Obrazovanje Zanimljivosti

Prijave u tijeku! Tečaj osnovne informatičke pismenosti – steknite svoju neovisnost

Kako steći neovisnost starijih osoba? Naučite voljeti computer

 

Starije osobe su motivirane na korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije koju vide kao važan dio osjećanja pripadnosti suvremenom društvu i borbe protiv izolacije koja se može povećati sa starenjem. Umirovljenici se opet mogu povezati s drugima i osjećati korisnim i poštovanima.

Od svih internetskih programa najviše koriste elektroničku poštu – e-mail. Mnoge starije osobe nisu odrasle u doba informacijske i komunikacijske tehnologije te moraju uložiti više napora da se njome nauče služiti nego mlađe osobe.

Dati važnost vlastitoj neovisnosti važan je element ispravnog pripadanja u društvu.  Starije osobe ne žele  ovisiti  o nekome drugome da bi mogle poslati e-mail i surfati internetom te se tako povezati sa daljnim rođacima ili možda upoznati novog prijatelja ili pronaći informacije vezano za njihov hobi stoga žele koristiti iste mehanizme kao i drugi ljudi i sve se to može naučiti na  vrlo jednostavan način.

Tečaj osnovne informatičke i medijske pismenosti – Portal Treća dob-

U rujnu 2016. u VARAŽDINU počinje osnovni informatički tečaj koji će naučiti starije osobe kako koristiti računalo te unos sadržaja podataka. (gmail, word isl.)

Osnovni informatički tečaj i tečaj osnovne novinarstva osmišljen je za  umirovljenike, osobe s invaliditetom i korisnike socijalnog programa…

Tečaj osnovne novinarstva, odnosno medijske pismenosti – osmišljen je kako bi umirovljenicima omogućio da kreiraju tekst (kratka priča, neki problem za koji žele da se čuje, pozitivne misli, pjesme…)  koji će biti objavljen na portalu Treća dob te tako aktivno sudjelovati u svojoj zajednici.

Portal Treća dob uz bogati ali lagani sadržaj nudi takvu suradnju da stvara ugodnu atmosferu u oazi učenja, druženja i aktivnog odmora.  Zajedno razmjenjujmo  iskustva.

Predviđeno je da se u Osnovni informatički tečaj uključi 10-15 polaznika. Uvjet za upis jest da osobe moraju biti umirovljenici. Predviđene su i besplatne  konzultacije na kraju svakog tečaja.

Tečajevi će se održavati u grupama u trajanju do 20 školskih sati kroz mjesec dana, po 5 školskih sati tjedno. Cijena tečaja iznosi: 150kn.

Ostvareni popust na prvih 10 prijavitelja! Uz godišnju pretplata novina Varaždinskih vijesti za samo 180kn, informatički tečaj iznosi: 100kn)

Prijave na: urednistvo@ trecadob.com

Telefon: 095/ 395 0552

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

Recepti online: Kaj su jeli naši stari: “KREM JUHA OD MLADOG GRAHA”

Administrator

Produljenje životnog vijeka shvatiti kao novu priliku za bolji život!

Administrator

Skuplje cijene smrti u Zagrebu!

Administrator

Mate Radeljić izbačen iz izbornog stožera Miroslava Škore

Administrator

Genijalan trik kako da očistite tipkovnicu – sušilom za kosu

Administrator

Tradicija duga više od 40 godina: U čemu je tajna kvartovske slastičarnice s najjeftinijim i najfinijim sladoledom u gradu?

Administrator