"> Prekrasna Kuća Velebita - Treća dob i 50+
">
Zanimljivosti

Prekrasna Kuća Velebita

Nacionalni park Sjeverni Velebit prepoznatljiv je dio Velebita po očuvanoj prirodnoj raznolikosti i doživljaju iskonske divljine. Oslonac je održivog razvoja lokalnih zajednica na tradicijskim temeljima i prostor stjecanja novih spoznaja…”

Kuća Velebita je posjetiteljski i informacijski centar za posjetitelje Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Smještena je u selu Krasnu, jednom od naših najvećih planinskih naselja. Kao prepoznatljiv, moderan i atraktivan sadržaj omogućuje prezentaciju prirodnih i kulturnih vrijednosti Parka tijekom cijele godine. Ovdje se možete informirati što posjetiti i doživjeti u Parku, Krasnu i okolici, te kupiti ulaznice i suvenire.

U Kući Velebita saznat ćete više o klimi, vrstama i staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju Sjevernog Velebita. Naglasak je stavljen na duboke jame kao na posebnu osobitost Parka. Upoznat ćete se s geologijom i procesom nastanka jama, povijesti i tehnikama njihova istraživanja, te ćete dobiti uvid u specifičan životinjski svijet podzemlja. Osobita atrakcija je iskustvo ulaska u jamu kroz poseban „lift”.

Mističan i nedostupan većini, stvarni svijet podzemlja u Kući Velebita može doživjeti gotovo svatko.

Smatrate li da za cijepljenje treba postojati mogućnost izbora?

Povezane vijesti

Mrtvaci se miču dok im se tijela raspadaju

Administrator

Pravo je vrijeme za piknik – boravak u prirodi uz ukusnu hranu i ugodno društvo

Administrator

More detoksicira organizam, ispire sve tegobe i smiruje dušu

Administrator

Sretan Uskrs!

Administrator

OVO SMO SE PITALI CIJELI ŽIVOT: Znanstvenici poručili koliko stvarno traje voda u boci, rezultati su prilično neočekivani

Administrator

Skuplje cijene smrti u Zagrebu!

Administrator