"> Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izrazio je skepsu oko uvođenja nacionalne mirovine - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti Društvo Mirovine

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izrazio je skepsu oko uvođenja nacionalne mirovine

Hrvatska stranka umirovljenika predstavila je svog novog člana Tomislava Žagara. Uz to, komentirali su uvođenje nacionalne mirovine što je najavljeno od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Na kraju, Silvano Hrelja otkrio je skepsu prema tom projektu.

Hrvatska stranka umirovljenika udvostručila je broj svojih saborskih zastupnika nakon što je za novog člana stranke proglašen nezavisni saborski zastupnik Tomislav Žagar. Hrelja je najavio kako će se pridružiti saborskom Klubu nezavisnih zastupnika.

“Nacionalna je mirovina ustvari socijalna pomoć za starost. Ako se sadržajno, pojmovno i previše igramo, može nam se dogoditi, ako to utvrdimo kao mirovinsko pravo, da bi je morali isplaćivati i u inozemstvo”, rekao je Hrelja.

Vijesti:

NAJBOLJI DOMOVI U HRVATSKOJ
Prevarila nas žena koju smo plaćali
Udomljavanje osoba treće životne dobi

Predsjednik HSU-a pokazao je svoje sumnje prema cijelom projektu i zabrinutost zbog višeresorne suradnje oko cijelog projekta uvođenja nacionalne mirovine.

Za kraj, komentirao je kako bi se nacionalna mirovina, ako se uvede, trebala isplaćivati direktno iz proračuna, a ne iz mirovinskog sustava.

 

Povezane vijesti

Pas vraća život i oslobađa od depresije

Administrator

Poziv na tradicionalni ples povodom Dana žena

Administrator

7. SPORTSKE IGRE ISTARSKE ŽUPANIJE

Administrator

Apsurd u sustavu: ‘Ima dana kada sin i ja nemamo za kruh, a kamoli 53.000 kn da vratimo državi’

Administrator

GROBARI U SPLITU U TREĆOJ SMJENI Od početka godine na Lovrincu rekordnih 158 sprovoda, tako nije bilo ni za vrijeme Domovinskog rata!

Administrator

Kako do stručnog i educiranog osoblja u ustanovama socijalne skrbi?

Administrator