• Naslovnica
  • Aktivnosti
  • Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izrazio je skepsu oko uvođenja nacionalne mirovine
Aktivnosti Društvo Mirovine

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izrazio je skepsu oko uvođenja nacionalne mirovine

Hrvatska stranka umirovljenika predstavila je svog novog člana Tomislava Žagara. Uz to, komentirali su uvođenje nacionalne mirovine što je najavljeno od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Na kraju, Silvano Hrelja otkrio je skepsu prema tom projektu.

Hrvatska stranka umirovljenika udvostručila je broj svojih saborskih zastupnika nakon što je za novog člana stranke proglašen nezavisni saborski zastupnik Tomislav Žagar. Hrelja je najavio kako će se pridružiti saborskom Klubu nezavisnih zastupnika.

“Nacionalna je mirovina ustvari socijalna pomoć za starost. Ako se sadržajno, pojmovno i previše igramo, može nam se dogoditi, ako to utvrdimo kao mirovinsko pravo, da bi je morali isplaćivati i u inozemstvo”, rekao je Hrelja.

Vijesti:

NAJBOLJI DOMOVI U HRVATSKOJ
Prevarila nas žena koju smo plaćali
Udomljavanje osoba treće životne dobi

Predsjednik HSU-a pokazao je svoje sumnje prema cijelom projektu i zabrinutost zbog višeresorne suradnje oko cijelog projekta uvođenja nacionalne mirovine.

Za kraj, komentirao je kako bi se nacionalna mirovina, ako se uvede, trebala isplaćivati direktno iz proračuna, a ne iz mirovinskog sustava.

 

Povezane vijesti

Malo više od socijalne pomoći

Mrsić potaknuo reakciju branitelja koji su liječeni od PTSP-a : “bez nas ne bi bilo ni hrvatske države”

HZMO ispravio bivšeg ministra mirovinskog sustava Miranda Mrsića

Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) i Matica umirovljenika Hrvatske (MUH) prilažu očitovanje na prezentaciju MRMS-a „Cjelovita mirovinska reforma“.

Porezna uprava širi paniku među umirovljenicima

DO 2021. UVODI SE NACIONALNA MIROVINA.Pogledajte uvjete