Aktivnosti

Prijave u tijeku- za tečaj osnovne informatičke pismenosti

 

VARAŽDIN – Tečaj osnovne  informatičke pismenosti -Nacionalni medij  Treća dob

U svbinju i lipnju  2018., počinje osnovni informatički tečaj koji će naučiti starije osobe kako koristiti računalo te unos sadržaja podataka. (korištenju MS Excela i MS PowerPointa, Worda isl…)

Starije osobe su motivirane na korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije koju vide kao važan dio osjećanja pripadnosti suvremenom društvu i borbe protiv izolacije koja se može povećati sa starenjem. Umirovljenici se opet mogu povezati s drugima i osjećati korisnim i poštovanima.

Od svih internetskih programa najviše koriste elektroničku poštu – e-mail. Mnoge starije osobe nisu odrasle u doba informacijske i komunikacijske tehnologije te moraju uložiti više napora da se njome nauče služiti nego mlađe osobe.

 

Dodatak po želji i volji svakog pojedinca kroz učenje medijske pismenosti.

Tečaj osnovne  informatičke pismenosti kro medijsku pismenost– osmišljen je i kako bi umirovljenicima omogućio da kreiraju sadržaje za portal www.trecadob.com i aktivno sudjeluju u svojoj zajednici. Polaznici će se upoznati s portalom www.trecadob.com novinarstvom i e-novinarstvom, etikom i zakonima koji reguliraju ovo područje, prikupljanjem činjenica, pisanjem vijesti i izvještaja, uređivanjem teksta za objavu na portalu, fotografijom u internetskom članku te pripremom iste za objavu u internetskom članku. Imat će mogućnost surađivanja s uredništvom portala i aktivnog doprinosa stranici.

 

 

Tečajevi će se održavati u manjim grupama u trajanju do 20 školskih sati kroz mjesec dana, po 5 školskih sati tjedno.

Svibanj, lipanj.

 

Predbilježbe na:

marketing@trecadob.com

redakcija@trecadob.com

 

 

Related posts

10. SPORTSKI SUSRETI SUH-A SPLITSKO- DALMATINSKE ŽUPANIJE: Vrgorac nepobjediv!

MATICA I SUH PIŠU PLENKOVIĆU: U reformi zaboravili umirovljenike!

Hrvatska volontira – ruka koja spaja mlade i starije

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com