Zanimljivosti

PRAVO DOBA sajam za zrele generacije 17.-19.5.2018.

 

Nezaobilazno događanje za sve koji su prešli pedesetu, ali i za cijele obitelji održat će se od četvrtka 17. do subote 19. svibnja 2018. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Četvrto izdanje PRAVOG DOBA, jedinstvenog projekta u Hrvatskoj postat će mjesto na kojem se nudi zabava, edukacija, rekreacija, zdravstveni pregledi i savjetovanja, ali i progovara o temama koje tište starije i nešto mlađe generacije, a tiču se življenja u zreloj dobi.

Lječilišta, toplice, poliklinike, domovi za starije osobe, tvrtke s opremom, pomagalima, dodacima prehrani, kozmetikom, turističke agencije, udruge i druge tvrtke prezentirat će svoje usluge i nuditi pogodnosti, a bogat stručni i popratni program se sastoji od niza radionica, predavanja, prezentacija, kviza, modne revije i drugih atraktivnih sadržaja.

Tradicionalno početak Sajma se obilježava nordijskim hodanjem od Bundeka do Zagrebačkog velesajma.

U suradnji s izlagačima za cijelo vrijeme trajanja Sajma organizira se Besplatni mali sistematski pregled, prilikom kojeg će se moći provjeriti očni i krvni tlak, izmjeriti razina glukoze u krvi, vitaminsko mineralni status u organizmu, analizirati otisak stopala, napraviti oksimetrija i spirometrija, EKG te isprobati kineziološke vježbe za osteoporozu i savjetovati o osteoporozi, artrozi i dezinfekciji.

Dom zdravlja Zagreb – Centar će na Sajmu ponuditi posjetiteljima besplatni sistematski pregled uz završnu konzultaciju s liječnikom.

 

Izlagači su pripremili akcije i popuste, pa će se tako moći povoljnije nego inače nabaviti ortopedski ulošci po mjeri Ortopedix (2+1 gratis), proizvodi kozmetike Naftalan, nudi se i popust od 15% na sve ugovorene usluge Doma za starije osobe Salvia, 10% popusta u poliklinici Synlab, 20% popusta na kupnju slušnog pomagala Bontech, 25% popusta na sve proizvode Be Healthy i 30% na paket sa smještajem i terapijama „Zlatna kap“ u Istarskim toplicama. Učenici Zdravstvenog učilišta će pružati usluge parafinske njege i masaže ruku i limfne drenaže lica, što preporučujemo isprobati.

 

Pripremljen je okrugli stol o zapošljavanju i prekvalifikacijama osoba starijih od 50 godina pod nazivom Kako se zaposliti u pedesetima – aktivna politika zapošljavanja i pokretanje nove karijere.

Interesantna će biti modna revija Tri generacije – tri gracije, prezentacija izlagača Poliklinika Bilić vision o potrebi preventivnih pregleda oka, predavanja o mikrocirkulaciji, o brzoj pomoći za bolove u leđima, radionice aktivnog i zdravog starenja.

 

Pjesma i ples obilježit će Sajam svakodnevno od 16 do 18 sati, kad će se na glavnoj pozornici predstavljati kulturno umjetnička društva, udruge umirovljenika, ali i nešto mlađe osobe, a sve u duhu međugeneracijske interakcije.

I ljubitelji kvizova će doći na svoje – održat će se kviz pod nazivom „Znam, ali ne mogu se sjetiti“.

 

Dio izlagača će na svojim štandovima organizirati nagradne igre s atraktivnim nagradama: sistematski pregled za žene i muškarce u poliklinici Synlab, dva dana boravka u Domu za starije i nemoćne osobe Vitanova s punim pansionom i fizikalnom terapijom za dvije osobe, vikend program za dvije osobe u Lječilištu Reumal Fojnica, jednodnevni ulaz u wellness i Spa centru s 20 min masažom za dvije osobe u Stubičkim toplicama i organizirani jednodnevni program za jednu osobu u dvorcu Sevnica u Sloveniji.

Odmor uz knjigu ili časopis i kavu Barcaffe nudi se u Čitaonici, u kojoj se može sudjelovati i u razmjeni knjiga pod nazivom „Knjigu donesi knjigu odnesi“.

Organizator PRAVOG DOBA je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.

Radno vrijeme sajma PRAVO DOBA je od 10,00 do 18,00 sati.

Ulaz na Sajam je besplatan.

 

Više informacija na:

http://www.zv.hr/sajmovi-7/pravo-doba-65/65

 

https://www.facebook.com/pravodoba/

 

Related posts

Najstarija majka na svijetu: Ova starica tvrdi da je trudna

Život počinje tek onda kada prestaneš ugađati drugima

Super trik za sive zavjese: Uz jednu stvar opet će biti bijele!

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com