"> PRAVNI SAVJET- Gubitak vozačkih sposobnosti - Treća dob Hrvatska
">
Pravni dokumenti

PRAVNI SAVJET- Gubitak vozačkih sposobnosti


Gubitak vozačkih sposobnosti

Pitanje: Molim da odgovorite koji liječnik je dužan prijaviti policijskoj po­staji da bolujem od bolesti zbog koje više nisam sposobna upravljati vozilom? (D.Z., Split)

Odgovor: Zakonom o sigurnosti pro­meta na cestama regulirana je navedena situacija da ako se na liječničkom pregle­du ili tijekom liječenja utvrdi da vozač boluje od bolesti ili ima invalidnost rada uslijed kojih više nije sposoban upravlja­ti vozilom, liječnik koji je obavio pregled ili je liječio vozača, odnosno izabrani li­ječnik dužan je, uz upozorenje bolesni­ku, o tome obavijestiti i policijsku upra­vu ili postaju na području gdje vozačica ima prijavljeno prebivalište, odnosno privremeno ili stalno boravište.

Vezano uz navedenu odredbu, u praksi bi se moglo dogoditi da nekoliko različitih liječnika, tj. liječnik koji je oba­vio pregled, odnosno liječio pacijenta, ili izabrani liječnik, svaki pojedinačno obavijesti policijsku upravu ili postaju o promjeni zdravstvenog stanja pojedinca vezano uz upravljanje vozilom. Inače, Pravilnikom

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Ugovor o ustupu i raspodjeli imovine za života

Administrator

Kampanja: Pučka pravobraniteljica: Ispitali smo slučaj Karlobag

Administrator

Pravni savjeti – Mirovina i otpremnina

Administrator

PRAVNI SAVJETI: Udovica s puno pitanja

Administrator

PRAVNI SAVJETI: Kako naplatiti režijske troškove?

Administrator

Pravni savjeti – siječanj 2018

Administrator