"> Pravni savjet. Anonimna prijava za zlostavljanje - Treća dob i 50+
">
Društvo Pravni dokumenti

Pravni savjet. Anonimna prijava za zlostavljanje

 

Pitanje: Suprug mi je doživio možda­ni udar od koga su nastupile posljedice gubitka govora te mu je potrebna dodat­na skrb u svakodnevnom funkcioniranju. Nepoznata osoba podnijela je anonimnu prijavu Centru za socijalnu skrb u kojoj je navela da mužu ne pružam odgovarajuću njegu i brigu te da ga zlostavljam. Pozvana sam u Centar gdje sam dala odgovaraju­ću izjavu na zapisnik, no samu anonimnu prijavu nisam mogla dobiti. Kako da dokažem da je anonimna prijava neistinita?

(I.I., Zagreb)

Odgovor: Anonimna prijava koju na­vodite sigurno nije potpisana tako da je dosta teško i složeno doći do njenog au­tora, kako biste protiv njega ili nje mogli podnijeti kaznenu prijavu zbog klevete propisanu Kaznenim zakonom, odnosno podnijeti tužbu za naknadu štete.

Predlažemo da se obratite policijskoj postaji nadležnoj za područje na kojem imate prebivalište te na zapisnik službe­noj osobi iznesete navode iz vašeg upi­ta kako bi policijski službenici poduzeli odgovarajuće istražne radnje. Ukoliko sumnjate na određenu osobu kao autora navedene prijave, isto također saopćite policijskom službeniku radi suženja kruga potencijalnih počinitelja.

Smatrate li da za cijepljenje treba postojati mogućnost izbora?

Povezane vijesti

Materijalni uspjeh nije mjerilo tvoje vrijednosti

Administrator

Uplate na godišnjoj razni ne moraju biti redovne i ne postoji minimalni iznos koji je potrebno uplatiti. O čemu je riječ?

Administrator

Pernar najavio izlazak iz Živog zida, ako Palfi zamjeni Bunjca u Saboru

Administrator

Matija Katavić iz Prološca proslavila 100. rođendan i otkrila nam otkrila ‘ricet’ za dugovječnost

Administrator

Radi ti se, ali i dalje bi primao mirovinu

Administrator

Kako je sve podbacio ministar Kujundžić?

Administrator