"> Poruka glasnogovornice Crvenog križa starijima: Čuvajte se! - Treća dob Hrvatska
">
Društvo

Poruka glasnogovornice Crvenog križa starijima: Čuvajte se!Poruka glasnogovornice Crvenog križa starijima: Čuvajte se!

 

Katarina Zorić, glasnogovornica Crvenog križa, jučer je gostovala na N1 televiziji te se obratila starijoj populaciji građana te tom prilikom upozorila na moguće opasnosti iskorištavanja od strane nepoznatih ljudi.

Kako svaka situacija ima svoje dobre i loše strana, pa tako određenih opasnosti donosi i dobrovoljna karantena za starije i to upravo u vidu društvene solidarnosti prema starijima. Iako je izuzetno pohvalan istup i organizacija građana kako bi se starijoj populaciji omogućilo da ostanu u svojim domovima, prema uputama Nacionalnog stožera za Civilnu zaštitu, preuzimajući nabavku namirnica i svih potrepština za starije, ta ista situacija donosi i mogućnost prevara.

Stariji građani često su meta prevaranata i kradljivaca, pa tako ni kriza s koronavirusom nije iznimka. S time u vidu, glasnogovornica Zorić, poručila je građanima da budu na oprezu te da uvijek osobe koje im nude pomoć  pitaju za identifikaciju a ukoliko je moguće, da zatraže pomoć od poznatih im osoba.

“Ono što želimo napomenuti jest da bi bilo dobro da se stariji ljudi obraćaju ljudima koje poznaju, da postoji element povjerenja, a starijim građanima da budu oprezni, jer nažalost u svakoj situaciji postoje oni koji su spremni u lov u mutnom. Tako da bi stariji građani svakako od osobe trebali tražiti da se identificira”, izjavila je Katarina Zorić.

Također, pozvala je sve starije i nemoćne građane da se slobodno jave i Crvenom križu oko dostave namirnica. Crveni križ će svakako proširiti bazu volontera te će aktivno sudjelovati u pružanju odgovora na krizu izazvanu širenjem koronavirusa.

 

 

 

 

 

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

ZAUSTAVIMO LOŠE POSTUPANJE PREMA STARIJIMA SMJEŠTENIH U DOMOVIMA ZA STARIJE

Administrator

I Split i Rijeka oštro o nejednakostima

Administrator

Postupak smještaja u dom za starije i nemoćne preko Centra za socijalnu skrb

Administrator

Kako Biograd brine o starijim građanima?

Administrator

Vodič za neznalice: Depresija se ne liječi ni motikom, ni tabletom

Administrator

Starije žene s invaliditetom najdiskriminiranije u EU

Administrator