"> Porezna uprava širi paniku među umirovljenicima - Treća dob i 50+
">
Društvo

Porezna uprava širi paniku među umirovljenicima

‘POREZNA UPRAVA ŠIRI PANIKU MEĐU UMIROVLJENICIMA’ Predsjednik HSU-a Hrelja pozvao poreznike zbog dopisa koji prijeti teškim kaznama

ZAGREB – Saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja prozvao je u srijedu Poreznu upravu da je dopisima, koje je odaslala na adrese više od 200 tisuća umirovljenika koji primaju mirovine iz inozemstva, izazvala popriličnu gužvu i paniku.

Hrelja je u Hrvatskom saboru pojasnio da je Uprava prije 15-ak dana odaslala više od 200 tisuća poziva umirovljenicima koji mirovinu ili dio mirovine primaju iz inozemstva, sa zahtjevom da u osam dana reguliraju porezni status, jer u suprotnom mogu biti novčano kažnjeni od dvije tisuće do 50 tisuća kuna.

“Tako se širi poprilična panika”, upozorio je zastupnik nakon stanke koju je zatražilo devet klubova zastupnika.

Naglasio je kako su među tih 200.000 umirovljenika i oni koji koji primaju inozemne mirovine iz Njemačke, Belgije Nizozemske i Kande, a njihov je porezni status definiran jer nisu porezni obveznici u Hrvatskoj.

Sto tisuća ljudi ima uređen porezni status, rekao je Hrelja i Poreznu upravu pozvao da pokaže senzibilitet prema umirovljenicima, koji su u raznim “zdravstvenim i mobilnim stanjima”.

HDZ je bio jedni koji je upozoravao na oporezivanje inozemnih mirovina, odgovorio mu je Ivan Šuker. Hrelji je poručio i da je na čelu Porezne uprave osoba koju je imenovao SDP te da problema ne bi bilo da se OIB primjenjuje kako treba.

Izvor:jutarnji.hr

Povezane vijesti

Nove spoznaje o ljekovitosti gljiva

Administrator

Kaos u Saboru: Bunjac objasnio zašto je burno reagirao: Gušili su zastupnika, bio sam u strahu

Administrator

Čudesni oporavak nakon što je majka dala ulje kanabisa umirućem sinu

Administrator

Što treba unaprijediti i promijeniti u Hrvatskoj ?

Administrator

Dani otvorenih vrata u Domu Ivan Pavao II

Administrator

Ovo morate pročitati: splitski znanstvenik Ivica Puljak objavio genijalnu poruku učenicima uoči početka nove školske godine

Administrator