Blog Naše priče

Kako najbolje ispuniti srce i dušu?

                                   POMOĆ I DARIVANJE – ISPUNJENOST DUŠE I SRCA

Dolazeći u crkvu ja i suprug kod Uršulinki i Franjevaca u Varaždinu, uvidjela sam kako i čime pomoći tamo gdje nije baš ni vidljivo i znatno veliki trošak a na kraju je divno za vidjeti i najvažnije je to što je i druga strana zahvalna i oduševljena. Zahvalna sam dragom Bogu na svim darovima koje imam, na svim mojim hobijima koje radim jer upravo tu nalazim mir i zadovoljstvo u ovo nemirno i užurbano vrijeme, vrijeme gdje se već zanemaruju radovi rađeni rukom pošto je sve ono što se kupi nekima mnogo ljepše a i modernije. Bavim se ručnim radovima, crtanjem, šivanjem, pišem poeziju i imam dvije izdane zbirke pjesama na mojem vidovečkom izričaju, klešem u viničkom kamenu, radim anđele od krep papira, svile čipke i alu folije i još mnogo toga što moje oči vide ruke moje su to spremne uraditi.

Tako sam odlučila napraviti anđele prije par godina od bijele svile za jaslice u Uršulinskoj crkvi u Varaždinu. Časne sestre bile su sretne jer su jako dobre i skromne, poznajem ih a i one mene, no ne poznaju me sve , to jest još je par njih živo koje me znaju kao djevojčicu koja je dolazila k njima kad su još bile na imanju gdje je današnji ČENAKOLO jer je tu radio moj djed na njihovom imanju i oko svega brinuo.

Kad sam im donijela svoje anđele bile su presretne i zahvalne. Neopisivo je to kad nešto što je danas rađeno rukom, obično i skromno toliko usreći čovjeka, ispuni srce i dušu kao što je meni. Osjećaj koji te ispuni radošću, milinom i zahvalnošću.

Tako sam bila i na misi kod Franjevaca gdje djeluje FRAMA – franjevačka mladež, mladi koji pjevaju na misi. Najavili su da će prodavati kolače nakon mise kako bi imali za svoje potrebe kad putuju na neka gostovanja i Frama fest. Nisam se pokolebala, naprotiv opet se u srcu rodila zamisao kako da im pomognem i na koji način. Predložila sam da im napravim anđele od krep papira, od alu folije i od svile pa da si oni prodaju sad u dane Došašća na što su bili oduševljeni. Zamolili su me da li bi ja htjela doći u samostan pa da im pokažem izradu da i oni sami nešto naprave na što sam ostala iznenađena jer danas je to rijetkost da mladi tako nešto žele. No ovo je nešto izričito lijepo, sveto i skromno a nadasve vrijedno svake pohvale.

Donijela sam im 53 anđela koje sam ja kod kuće napravila a i pokazala kako se rade na čemu su se jako dobro uklopili i pokazali dio svoje mašte i volje što je naravno i za to potrebno.

Moje srce i duša opet su bili ispunjeni srećom i radošću što danas u ovom modernom i užurbanom svijetu postoje takvi mladi ljudi koji znaju poštivati i voljeti, praštati, cijeniti starije ljude, njihovu pomoć kako god bila mala i obična za njih je jako velika jer su nadasve jako skromni a skromnost je istinska snaga čovječanstva.

Svojim činom darivanja moja je duša ispunjena ispod ovog mojeg neba, zahvalna sam dragom Bogu na tome.

 

Ljubica Plantić

 

 

Related posts

“Penzići za našu djecu”

Najzgodnija 60-godišnjakinja na svijetu otkrila tajnu svog izgleda

Kako je dan starijih osoba proslavljen u Klubu Centar

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com