Aktivnosti Glas umirovljenika

Početak u petoj brzini

 

 

Niti dva mjeseca nakon što je 27. rujna 2017. u Rugvici održana konstituirajuća sjednica ogranka SUH-a Dugo Selo-Rugvica, već 9. pro­sinca 2017. u Vatrogasnom domu Narta i Jalševec održana je edukativna tribina za članove ogranka SUH-a Dugo Selo-Rugvica. Na početku tribine je pred­sjednica SUH-a Jasna Petrović informi­rala prisutne o akcijama koje poduzima SUH, u cilju poboljšanja uvjeta života umirovljenika, kao i o akcijama koje će i ubuduće SUH poduzimati kako bi sprije­čio daljnje osiromašenje umirovljeničke populacije. Prisutni su bili predsjednik Podružnice Dugo Selo Stjepan Novak, zamjenik Milivoj Marić, tajnica Katica Šepec, predsjednik ogranka Stjepan Sekulić, a uspješan rad ogranku je poželio načelnik općine Mato Čičak, koji je obećao pomoć u radu ogranka kroz financiranje njego­vih aktivnosti.

Saborska zastupnica Ljubica Lukačić, zamjenik predsjed­nice SUH-a Milan Tomičić te predstavnik MUP-a Mato Per- ković i dr. Dino Kramer iz Doma zdravlja Dugo Selo govorili su o raznolikim temama koje se tiču umirovljeničkog života. Tako je bilo riječi o problemima osoba s invaliditetom i nači­nima njihova rješavanja, izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi, ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, kao i o mogućim štetama koje za starije osobe nastanu sklapanjem takvih ugovora, opasnostima koje vrebaju na starije građane, te o simptomima određenih, naročito kardioloških, oboljenja.

Iskorištena je prigoda za promociju prigodno tiskane knji­ge o konjičkoj tradiciji u Rugvici, a predstavnice Crvenog križa su nazočnima izmjerile tlak i šećer. Ova je edukativna tribina dobila visoku ocjenu sudionika koji su se složili da bi je u do­gledno vrijeme trebalo ponoviti.

Related posts

ALIMENTACIJE BAKAMA I DJEDOVIMA

ZAŠTO NE VALJA DRUGI MIROVINSKI STUP

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA U NOVIGRADU

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com