Naše priče

Pobjedila je rak! Doktori su joj dali 3% šanse da će preživjeti

Živjela je u aljaškoj divljini sa suprugom i sedmero djece, daleko od civilizacije. Njihovu avanturu prekinula je teška dijagnoza – uznapredovali rak pluća. Jedva je preživjela..

Ami Brown (54) majka sedmero djece i zvijezda dokumentarca na Discovery Channelu “Alaskan Bush People “, kod nas prevedenog kao “Ljudi iz aljaške divljine”, iskusila je čudo. Pobijedila je uznapredovali rak pluća iako su joj liječnici u jednom trenutku davali svega tri posto šanse da će preživjeti.

Prošla je iscrpljujuće tretmane zračenjem i kemoterapijom, pretvorila se u kost i kožu, ali njezin snažan duh punio ju je snagom da se othrva opakoj bolesti, prenosi Country Living.

Dijagnozu koja je uzdrmala cijelu obitelj dobila je tijekom snimanja u lipnju 2017. godine.

Kaže kako je osjećala da nešto nije u redu, posebno nakon što su bolovi u leđima postajali sve intenzivniji. U početku je mislila da se radi o artritisu.

Nakon što je saznala od čega boluje, preselila se zajedno s obitelji iz divljine na Aljasci, gdje su živjeli daleko od civilizacije, u topliju južnu Kaliforniju. Tamo je mjesecima nemoćno ležala u krevetu, težina joj je pala na 35 kilograma. Suprug i djeca nisu se odvajali od nje.

foto: YouTube/Screenshot

U prosincu je osjetila da joj je bolje, liječnici su je pregledali i rekli joj da raka više nema. Bilo je to 21. prosinca. Dobili su najljepši božićni poklon.

– Liječnici su bili šokirani kao i mi. Puno bolje i redovitije jede i vraća joj se težina, sada ima 47 kilograma – rekao je njezin suprug Billy.

– Još sam slabašna i umorna, i malo mi je mučno, ali polako hodam po kući. Zadnji tretman sam imala 7. prosinca i treba oko mjesec dana da bol nestane – ispričala je ova hrabra žena.

foto: YouTube/Screenshot

Na Aljasku je ova obitelj došla gotovo bez ičega. Polako su gradili kuću od onoga što su pronašli u prirodi, u šumi okruženi divljinom. Prvi susjedi bili su im medvjedi. Cilj im je bio sagraditi svoj gradić – Browntown. Ami je tamo napravila vrt u kojem je sadila povrće, to ju je jako opuštalo.piše

 

Related posts

Natječaj Superseniori

‘Tajna naših 60 godina braka je u mojoj torti i kremi od jagoda’

Najteži životni trenuci bake Tuner

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com