"> Ovo su dva ključna sastojka za sreću, ali mnogi nikako da to shvate... - Treća dob i 50+
">
Zanimljivosti

Ovo su dva ključna sastojka za sreću, ali mnogi nikako da to shvate…

Naša sreća, zadovoljstvo i ispunjenje u životu ovise samo i isključivo o nama.

 

Vrijeme je darivanja. I nema veće sreće kada nekoga darujemo, te kada time pokrenemo lančanu reakciju sreće, oduševljenja i zahvalnosti u osobi koju smo darivali, ali i u nama samima kojima se ova namjera dvostruko vraća. Naravno da ova formula najbolje djeluje u slučaju kada darujemo bez očekivanja ili namjere uzvraćanja.

No ponekad se desi da osoba koju smo darivali i nije baš zadovoljna poklonom. Nismo naprosto potrefili poklon, nije bila pogodna situacija, a možda je i tu osobu općenito teže zadovoljiti.

U prvom slučaju osjećat ćemo se sretno i zahvalno, zajedno s osobom koju smo darivali. Poželjet ćemo ponovno tu osobu razveseliti nekim novim poklonom. U drugom slučaju nećemo se osjećati sretno, a upitno je i hoćemo li ponovno željeti nešto pokloniti toj osobi. Tako funkcionira i sve u univerzumu.

Kada smo sretni i zahvalni, univerzum će nam uzvratiti i dati još, a kada je obrnuto, univerzum će nam uskratiti. Jer univerzalna kozmička inteligencija sve percipira, te nam uzvraća ono što odašiljemo. Važno je kako percipiramo stvari oko sebe i kako univerzum percipira nas!

Da biste stoga odaslali pozitivnu poruku univerzumu te prizvali ili zadržali sreću u svom životu, osvijestite prvi od dva ključna sastojaka za sreću.

 

ZAHVALNOST

Ovo znači biti zahvalan na onome što već imamo ili na onome što primamo, na velikim i malim stvarima koje su prisutne oko nas svaki dan. Ne na onome što mislimo da bismo trebali imati kako bismo tek tada mogli bili sretni. To je vrlo važno stanje uma koje odašilje vibracije ne samo u univerzum već i u naše tijelo. Postoji fizička reakcija kada osjećamo zahvalnost. Naime, kad smo zahvalni na nečemu, tada nam se počinju lučiti hormoni i neurotransmiteri koji izazivaju dobro raspoloženje i pozitivno stanje uma.

Od toga imamo i fizičke dobrobiti – umiruje se rad srca, usporava se disanje, snižava se krvni tlak, metabolizam bolje radi i tijelo se počinje regenerirati.

Osvijestite na čemu ste zahvalni jer uvijek postoji nešto radi čega možemo biti sretni. Bilo to vaši bližnji, priroda kojoj rado odlazite da se napunite energijom, vaši svakodnevni maleni rituali i slično. Stvorite pozitivnu naviku da budete zahvalni, ponovite ujutro kada se probudite tri stvari na kojima ste zahvalni, te jednako tako navečer kada krećete na spavanje. Tada je naš um najviše podložan pozitivnim afirmacijama. To će nam ujedno pomoći da pozitivno započnemo i završimo dan te da izgradimo stav zahvalnosti.

 

ODGOVORNOST

Drugi ključan sastojak za sreću je odgovornost….

Odgovornost koju trebamo preuzeti za naše unutarnje stanje. Prestati biti žrtva i preuzeti kormilo života u svoje ruke je nešto što puno nas izbjegava. Jer uvijek se je lakše skrivati iza uloge žrtve i upirati prste u sve navodne krivce oko sebe, samo ne u svom smjeru. Mi naravno nemamo kontrolu nad onime što se dešava oko nas, nad zbivanjima u svijetu ili u našoj ulici… No, ono što možemo kontrolirati jest naše unutarnje stanje, naše misli i emocije. I preuzeti odgovornost za njih. Ako se nešto dešava u životu u čemu smo aktivno sudjelovali, ako smo nešto pogriješili, ključno je da preuzmemo odgovornost za svoje postupke i svoje stanje. Ako tu odgovornost stalno prebacujemo na druge, drugima dajemo moć nad našom srećom.prenosi

 

Naša sreća, zadovoljstvo i ispunjenje u životu ovise samo i isključivo o nama. Mogli bismo to gledati i ovako, život nam ne daje probleme, on nam daje izazove. Trebamo samo preuzeti odgovornost za njih.

 

Pogledajte i PREKRASAN video što je sreća?

 

Povezane vijesti

Ljekovita svojstva lovora

Administrator

Što sa zrakom nakon požara? Zatvorite prozore i izbjegavajte aktivnost na otvorenom

Administrator

Baka Ana proslavila 102. rođendan

Administrator

Traume i emocije: ozdravljenje slijedi tek kad se oslobodimo njihovih okova

Administrator

U milijun godina ljudski mozak duplo se povećao zbog mesa

Administrator

ČUVAJTE NOVAC I ZDRAVLJE Redovito uzimate tablete za bolje pamćenje? Bolje prestanite!

Administrator