Aktivnosti

Ovo je najbolji doček ikada…

Navratila sam do staraca danas…
Na terasi okićen plastični bor, tata ko kakav dječarac titrajuće lampice omotao oko cijele ograde. Veseli ga to ko i mene.
Na dvosjedu nalazim mamu, sjedi ko britanska kraljica s friškom frizurom na glavi i razmišlja dal da izvadi malu il veliku glavicu kiselog kupusa pa da ga na staru godinu sfrče u sarmu.
– Uđi, zlato! Ne izuvaj se!
Počinjem se izuvat jer, čovječe, tepih joj je čišći nego moj stol.
– Rekla sam ne izuvaj se! – naređuje kraljica-majka sad već na rubu incidenta.
– Jel se vidi da sam bila na fen-frizuri? Otišla sam prije Nove Godine jer nema šanse da dobiješ termin!
A ne, ne vidim. Svaka lokna na svom mjestu pa još zacementirana lakom za kosu čiji se miris miješa s mirisom pečenih krumpira.
– Sine, jesi to ti? – javlja se iz mračne sobe tata koji je malo “prilego”.
– Ja sam, ne moraš se dizat!- kažem al čujem da škripi krevet, diže se da me vidi.
Ja znam da on već zna koju će košulju, a možebit i kravatu, obući za Novu. Nevjerojatno je kako se ovi sedamdeset i nešto godišnjaci vesele “najluđoj noći u godini”. I tako više od pola vijeka…
Mama mi protiv moje volje maže palačinku i što je više gledam s tom frizurom, sve mi više liči na onu veliku lutku iz Trsta što se nekoć svima kočeperila na krevetu, u nešto starijem izdanju, doduše.
I sad mi baš nešto pade napamet…
Zašto ne bi s njima čekala Novu Godinu? Zadnji put sam to napravila prije više od 30 godina.
Dobro, oko glazbe se nećemo složit. Tata će htjet Marinka Rokvića a ja Maroon 5, ali…
Sve me strah jer znam da se bliži vrijeme u kojem me na Silvestrovo neće dočekati lampice na ogradi, miris mamine sarme i laka za kosu.
Vrijeme ide neumoljivo, treba ga iskoristiti. I biti s ljudima koji znaju uživati u životu. A ovaj par iz priče to definitivno zna, piše zagreb.info.