"> OD SVIH UMIROVLJENIKA SVAKI TREĆI ČLAN UDRUGE - Treća dob Hrvatska
">
Aktivnosti Naše priče

OD SVIH UMIROVLJENIKA SVAKI TREĆI ČLAN UDRUGE


Udruga umirovljenika Bedenica na svečan način je obilježila 10 obljetnicu uspješnog rada i postojanja. U ovoj općini sa oko 1500 stanovnika prije 10 godina počela je radom Udruga umirovljenika sa 15 članova, a danas broje 110 članova. U ovoj lokalnoj samoupravi ima oko 380 umirovljenika. To znači da je svaki treći umi- rovljenik u ovoj općini član Udruge, odnosno Matice umirovljenika Hrvatske.

Rukovodstvo Udruge umirovljenika općine Bedenica čine:Dragica Picek, predsjednica,Zorica Kranjec, potpredsjednica, Zvonko Barilar, tajnik i Vlado Mahnet blagajnik.Zorica Martinjak je predsjednica Nadzornog odbora, a članovi su: Stjepan Mačeki Josip Tuković.

Predsjednica Dragica Picek: Udruga umirovljenika u proteklih 10 godina odradila sve zadane aktivnosti, čiji je cilj osigurati umirovljenicima radosnije godine života u trećoj životnoj dobi. U toj osnovnoj namjeri smo i uspjeli. Ogromno razumijevanje i veliku pomoć u ostvarivanju naših zadaća daje nam općina Bedenica i načelnik Slavko Cvrljekojemu se i javno zahvaljujem. Pored druženja i izleta, posjećujemo i brinemo za bolesne i nemoćne članove, družimo se sa susjednim udrugama, te aktivno sudjelujemo na manifestacijama sa svojim Mješovitim pjevačkim zborom koji također obilježava 10 objetnicu rada.

Mješoviti pjevački zbor broji 30-tak članova, a voditeljica je Magdalena Bačanek. Zbor je zajedno s muzikaši- ma „Zadnja šansa“ uspješno nastupio na županijskim Susretima u Vrbovcu te na Klaniku, na obilježavanju Dana općine Bedenica , na Danima općine Breznica, u Blaškovcu povodom manifestacije „Žena zna“. Sudje- lovali su i u Hrašćini na Božićnom koncertu . Posebno ističu da su organizatori Božićnog koncerta u Bedenici gdje su i nastupili.

Slavko Cvrlje načelnik općine Bedenica naglašava:

-Udruga umiroljenika Bedenica opravdala je svoje postojanje. Sudjeluju u svim manifestacijama koje orga- nizira općina, a ujedno kad Mješoviti zbor umirovljenika nastupa van općine, oni pronose i afirmiraju vrijendosti za koje se i općina zalaže.

Dragan VICKOVIĆ

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Zaboravite na mirovinu prije 67. godine života

Administrator

Brojne aktivnosti u proteklih šest mjeseci

Administrator

NOVA GRADIŠKA: O svemu pomalo

Administrator

Velika: Svirači i pjevači umirovljenicima snimili treći album pjesama

Administrator

Što će biti s našom djecom?

Administrator

Imamo li pravo na nasljeđivanje ljudskog dostojanstva?

Administrator