Aktivnosti Obrazovanje

Osobe zrelije dobi kao žrtve kaznenih djela

lokot

U cilju prevencije kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, Odjel prevencije Policijske uprave primorsko – goranske, organizira edukativno predavanje. 

Predavanje ćese održati u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke (Dolac 7 b), na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenog djela.“

Predavanje je namijenjeno građanima zrelije životne dobi u cilju educiranja o mogućnostima samozaštite i smanjenja broja kaznenih djela, budući da starije osobe  uglavnom žive same, iskorištava se njihova dob , dobronamjernost, neupućenost i nepažnja, poradi čega lako postaju žrtve kaznenih djela.

Kroz predavanje,  građani će biti upoznati s pojavnim oblicima imovinskog kriminaliteta, osobito s načinom počinjenja kaznenih djela KRAĐA,  DRSKIH KRAĐA , PRIJEVARAMA NA KUĆNOM  PRAGU,  RAZBOJNIŠTVA, TE PROVALAMA U STANOVE. Također biti će upućeni na samozaštitno  ponašanje, s ciljem da se „osnaže““ kao potencijalne žrtve, a samim time počinitelju smanji motivacija i povećati napor i rizik.

Termin provedbe edukativnog predavanja je u ČETVRTAK 18.5.2016. godine u 17:00 sati

Prijave su moguće do 11.5.2016. godine na e-mail adresu prevencija-ri@mup.hr, poradi planiranja i organiziranja provedbe edukacije. Članovi koji se ne mogu prijaviti e-poštom, mogu se prijaviti u Maticu osobno ili telefonski do navedenog datuma.

Za sve eventualne nejasnoće možete se obratiti u Odjel prevencije Policijske uprave primorsko- goranske na brojeve telefona:  430-569, 430-302.

Napomena:
Broj sjedećih mjesta u Informativnom centru za prevenciju  kriminaliteta iznosi 30 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor. penzići.hr

Related posts

Pjesma za Guinessovu knjigu rekorda!

Svečano otvoren sajam Pravo doba

ĐAKOVO: Bablje ljeto na Hvaru

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com