Blog

Oprosti i oslobodi se

Oprost je važan. On je moćan. U sebi nosi mnogo snage i emocija koje su nas vezale i bacale u očaj. Ili nosi energiju bijesa i naš um postaje žedan osvete. Možemo se naći povrijeđeni, kada se najmanje nadamo. Možemo biti izigrani od ljudi kojima smo vjerovali, kojima smo dušu stavili u dlan. Možemo biti prevareni na mnogo načina, i to može biti bolno. No oprost je važan. Važan je za naš duh, naš um, a time je važan i za naše fizičko zdravlje.
Oprost je proces u kojem otpuštamo bol koja nam je nanesena. Oprost je moćan alat kojim vraćamo svoju energiju nama i oduzimamo je onima koji su nas namjerno povrijedili, izigrali, pokrali. Važno je povratiti svoju energiju u sebe i uzeti je sa mjesta gdje smo je izgubili. Oprostom se vraćamo u balans u ljepotu postojanja i snažimo tijelo, duh i emocije. 

Teško je biti povrijeđen, teško je nositi tu energiju i emociju ljutnje, tuge i bijesa u sebi. Društvena smo bića i nekada se upuštamo u interakcije sa ljudima, čije nam namjere nisu poznate. Bivamo možda povrijeđeni, a najgore što nam treba je dopustiti si da ta povrijeđenost traje.
Ponekad nam se čini da opraštamo ljudima kojima ne bi trebali. Tj. oprostimo im, ali ih i dalje zadržimo u svom životnom polju. Oprostom se rješavamo mnogih energetskih nekvalitetnih vibracija, čije bi nam zadržavanje, moglo jako naštetiti. Oprostiti nekome nešto, nipošto ne znači da i dalje tu osobu trebaš zadržati u svojem životu, biti pokraj nje i dijeliti sa njom bilo što. Oprost znači dopustiti sebi krenuti dalje. Krenuti kvalitetnijim i boljim putem.
Definitivno možeš oprostiti jer te netko nasanjkao, jer ti je netko slomio srce, jer te prijatelj povrijedio. Dati oprost nipošto ne znači ostati u nekoj toksičnoj vezi i dalje. Znači samo oslobađanje svog duha iz stanja koje nas je povrijedilo. I oprost se ne događa preko noći, pa se ne treba kriviti ako nam treba neko vrijeme da odlučimo oprostiti nekome nešto i krenuti dalje. Nekad treba dulje, nekad za oprost treba manje vremena. No ono oslobođenje koje doživimo otpuštanjem toksične prošlosti kroz oprost, je samo jedan u nizu iscjeliteljskih tretmana, koje si možemo podariti.
Neopraštanjem zatvaramo srce i um i koliko god nam se čini da se „branimo“ i ograđujemo od ponovnog doživljavanje boli, zapravo se ograđujemo i od ponovnog doživljavanja lijepih emocija poput ljubavi, zanosa i ushićenja. Zato potraži snagu u sebi i pokloni sebi ljepotu života, kroz oprost onima koji su te povrijedili. Ne zaboravi da oprostom sebi daruješ moć, koju neopraštanjem gubiš. Daruješ si moć novih iskustava, novih situacija koje u sebi mogu nositi baš ono za čim tragaš. Oprosti i podari si ljepotu postojanja, bez ljutnje, bijesa ili straha.
Nera C., Treća dob

 

Related posts

Micek

Koga smetaju osmrtnice drugih religija?!

Afirmacije i molitva kao oblik magije

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com