Zanimljivosti

One znaju: Bake otkrile svoje trikove za dug i sretan brak

U dugim vezama ili brakovima treba puno mudrosti da bi bračni par ostao sretan, a bake znaju koji su to začini koji mogu potpomoći. Ovo su njihovi mali “trikovi”

 

Bračni terapeuti, savjetnici i ljubavni stručnjaci podijelili su savjete svojih baka za dug i sretan brak na Reader’s Digestu. Neki od njih možda će vam se na prvi pogled učiniti zaostalima, no poruka koja se krije iza njih nije ono što se čini.

Provjerite:

“Pazi što želiš jer ćeš možda to i dobiti”

Nije sve onako kako se čini. Dobro pazite što želite jer ta želja može imati i negativne strane kojih trenutno niste svjesni.

“Ono što ti nećeš učiniti za svog muža, neka druga hoće”

Savjet se odnosi i na muškarce i na njihov odnos prema ženama. Vrlo je lako opustiti se u braku i dugim vezama i zanemariti jedno drugo. Važno je ne uzimati partnera zdravo za gotovo jer se njihov stav prema nama lako može promijeniti.

“Nije stvar u tome što si rekao već u načinu na koji si rekao”

Često se ljutimo zbog tona i pristupa, a ne toliko zbog sadržaja onogo što nam partner govori. Zato je važno uvijek govoriti pomirljivim i smirenim tonom, bez prizvuka napadanja i kritiziranja.

“Pusti ga(je) da pobijedi”

Iako vam se to možda čini suludim, pustite partnera da dobije koju bitku. Ne morate vi uvijek u svemu biti najpametniji i uvijek u pravu. Čak i kada jeste. Drugoj strani će to jako puno značiti, a i vama kao paru.

“Pretvaraj se da ne znaš promijeniti žarulju”

Ponekad moramo dopustiti drugoj strani da se osjeća potrebnom i važnom. Ne morate vi sve znati napraviti jer se nitko ne želi osjećati potpuno bespotrebnim.

“Poštujte se”

Uvijek se odnosite prema svom partneru s poštovanjem i u načinu na koji pričate s njim i u načinu na koji ga slušate. To čini svu razliku ovog svijeta.

“Dočekajte ga s toplim jelom”

Iako vam se čini da je ovaj savjet potpuno zastario, njegova poruka nije u ženinom služenju muškarcu već u brizi. Kada dođete izvana i kada vam netko ponudi toplo jelo, i vama bi bilo drago. Osim toga, to je i način komunikacije kroz koju poručujete da vam je stalo.

ljubav

“Prije nego poludiš na partnera, stani i razmisli ponašaš li se i ti tako”

Jeste li i vi nešto tako učinili u prošlosti, slično ili isto, zbog čega sad želite otvoriti paljbu na nju ili njea? Vrlo često odgovor će biti potvrdan. Zbog toga će pristup prema partneru biti drugačiji, s više razumijevanja i manje kritiziranja.

“On ti ne čita misli”

Nitko nikome ne može čitati misli i prije nego krenete s bujicom pitanja ili prema njemu ili u vlastitoj glavi zapitajte se kako je partner mogao znati što želite. Ako ne pokažete ili ne izgovorite što vam treba, teško da suprotna strana to može znati.

“Ne iznosite svoje prljavo rublje drugima”

Što manje ljudi zna o vašim svađama i nesuglasicama, to bolje. Vi ćete to riješiti, a šanse da će drugi to prenositi drugima i pričati o vama su velike.

“Ako se možete složiti oko nečeg, složite se da ćete slušati”

Ponekad morati čuti što vam partner ima za reći do kraja. Bez obzira što vi to ne želite učiniti na taj način ili se s nečim ne slažete. Druga strana ima svoj razlog i ima pravo ga izreći. , prenosi 24 sata.

 

Related posts

Pametne kuće odgađaju svim starijim ljudima odlazak u dom

Povećajte svoje mirovine. Počnite uživati u svojim plodovima rada i unesite osvježenje u svoj život

IZLETI I LJETOVANJA ZA UMIROVLJENIKE

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com