"> Nove demografske mjere - Treća dob i 50+
">
Društvo

Nove demografske mjere

Photo: Dragan Matic / CROPIX

Grad Zagreb planira izgradnju ZAGREBLANDA: ‘Bit će to zabavni park za djecu, mlade i roditelje’

Gradnja i otvorenje Zagreblanda, zabavnog parka za djecu sličnog Gardalandu ili bečkom Prateru jedna je od dvije nove mjere u području obiteljskih potpora koje je Grad Zagreb predložio u nacrtu Strategije demografskog razvoja Zagreba za razdoblje od 2019. do 2031., piše u četvrtak Jutarnji list.

Radi se o dokumentu koji je nešto kraće od godinu dana izrađivalo 19 dužnosnika i zaposlenika Grada Zagreba te pet vanjskih članova – četiri sveučilišna profesora i jedna stručnjakinja iz Državnog zavoda za statistiku, a koji je ovih dana predstavljen javnosti i upućen u javnu raspravu, navodi dnevnik.

Zagreb bi trebao, kako stoji u Strategiji, u narednih pet godina planirati gradnju i otvaranje “barem jednog većeg zabavnog parka za korištenje slobodnog vremena djece, mladih i njihovih roditelja. koji bi privlačio djecu-posjetitelje svojim raznovrsnim sadržajima“.

Rok provedbe ove mjere je u razdoblju od 2023. do 2025. godine, a nije poznato gdje bi trebao biti izgrađen, kako će točno pridonijeti demografskoj obnovi Zagreba i zašto se zabavni park našao medu mjerama u području nazvanom “Obiteljske potpore”.

Ne zna se ni koliko će koštati. U rubrici “Potrebna financijska sredstva” stoji: planirat će se u proračunu Grada Zagreba i iz sredstava fondova EU, ističe Jutarnji.prenosi

Ni za jednu od 50-ak predloženih mjera nije naznačeno koliko će koštati, tako da nije poznato koliko je financijski tešku provedba pledložene strategije. No, poznato je da je sam dokument vjerojatno najskuplji demografski dokument izrađen u Hrvatskoj: za njegovu je izradu Grad Zagreb izdvojio oko pola milijuna proračunskog novca, piše Jutarnji list.

 

Povezane vijesti

KAKO VRATITI POKRET U SVOJ ŽIVOT?

Administrator

Evo zbog čega je sve pretilost u starijoj dobi opasna!

Administrator

Zdravko Marić o rujanskom usklađivanju mirovina

Administrator

Mirjana Krizmanić: Kako se uspješno pripremiti za mirovinu?

Administrator

SESTRE MACE DOM – DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE

Administrator

Koliko se umirovljenici odriču da bi si mogli platiti samo jedan jednodnevni izlet?

Administrator