"> Nikad nije kasno: Japanac diplomirao sa 96 godina! - Treća dob Hrvatska
">
Naše priče Obrazovanje

Nikad nije kasno: Japanac diplomirao sa 96 godina!


EDUKACIJA  – Japanac Shigemi Hirata s 96 godina ušao je u Gunnesovu knjigu rekorda, pošto je nedavno postao najstariji fakultetski diplomac na svijetu s diplomom Fakulteta primijenjenih umjetnosti u Kjotu, prenijeli su ovih dana lokalni mediji u Japanu.

Hirata, rođen u Hirošimi 1919. godine postao je “slavna ličnost” u studentskom gradu Kjotu gdje je 2005. godine upisao fakultet.

“Studenti koje uopće ne poznajem prilazili su mi čestitati”, rekao je Japanac i dodao da je odlaskom u mirovinu posvetio 11 godina u studiranju grnčarstva i primjenjene umetnosti.

“Baš sam sretan što u mojim godinama mogu još učiti i pamtiti”, rekao je Hirata koji je bio marinac u Drugom svjetskom ratu i ima četiri praunuka.

Japanci su poznati po dugovječnosti. U toj zemlji je prošle, 2015. godine, registrirano gotovo 59.000 stogodišnjaka.

 

Save

Save

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

‘Ljudi me zove, pišu: Zdravko, šalji broj računa, šalji IBAN… Ali, budimo realni, nisam ja sirotinja’: užarili su se telefoni Pevecovih nakon što su javno zamolili građane da im posude po jednu kunu

Administrator

Moj život – moja pravila

Administrator

Pero Kvesić podijelio svoju priču o biciklu

Administrator

UMIROVLJENICI SEDAM DANA NA MORU

Administrator

NEMA NI RAČUNALO NI MOBITEL, ALI SU JOJ UVALILI DA PLAĆA NEOGRANIČENI INTERNET Umirovljenica Zdenka (91): ‘Rekli su mi da ću manje plaćati’

Administrator

Vozi i u 97-oj! Toni iz Rapca je najstariji vozač u Hrvatskoj

Administrator