Zdrava hrana Zeleni vrt

Ne ljutite se na biljke kada ne cvjetaju baš bogato

Često vidim objave gdje ljudi traže nešto /biljku, cvijeće koje cvate gotovo cijelu sezonu, što je naprosto nemoguće. Svaki malo iskusniji vrtlar/ cvjetoljubac zna da svaka biljka ima svoje tehnološke faze od rasta, razvoja, listanja, pupanja, cvjetanja i odmora – odnosno umiranja, propadanja, uginuća kod jednoljetnica, a “uspavanost” kod ne tako malog broja trajnica ističe naša Slađana S.

Isto tako moram reći da pomalo žalim ljude koji ne vide ništa dalje od cvijeta i koji se pomalo ljute na biljke kada ne cvjetaju baš bogato.

Naime svaka biljka je lijepa u svim svojim fazama, pa i onda kada je okićena samo lišćem, ko ovi moji dragoljubi npr. na ovim fotkama. Iako nisu tako bogati cvijetom ja sam našla njihove druge vrijednosti koje me baš očaravaju i impresioniraju i koje su vrijedne svake moje pažnje i divljenja do te mjere da svaki puta kad prolazim pored njih, zastanem i promatram ih sa strahopoštovanjem koliko priroda može biti fascinantna , ma nema te magije, ni svih vrhunskih mađioničara svijeta.

A moju impresiju i divljenje izazivaju upravo ovi upečatljivi listovi dragoljuba koji tako u monogobrojnoj skupini tvore ogroman grm koji uvjerljivo podsjeća na malo lažno jezerce prepuno listova lopoča … U svakom slučaju listovi su baš veliki i krupni (fotka u prilogu govori sve, jedan list prekriva cijeli moj dlan). ☺️♥️?

Poruka dana je: – Cijenite i volite ono što imate i uzgajate, u svim svojim fazama i oblicima jer zbilja nema tog tvorca koji može stvarati ovakva živa djela i čuda kao Majka Priroda. Nije sve u cvijetu, ima nešto i u samim biljkama, nešto što je vrijedno svake naše pozornosti i pažnje, samo treba znati gledati drugačijim pogledom na živi svijet oko nas. ♥️???

Vijesti

Važno za buduće umirovljenike

Anketa

Uzmi si malo vremena i postavi si ovo pitanje. Zaista. Što ti je najvažnije u životu?

Related posts

Zelena rajčica – pravo domaće oduševljenje

Ako spremate hranu u aluminijsku foliju, prestanite odmah!

Moćne ‘mrvice’: sadrže dvostruko više kalija od banane i triput više antioksidansa od bobičastog voća

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com