"> Nakon kontroverznih stavova oko mirovinske reforme, prof. Potočnjak komentirao je uvođenje nacionalne mirovine - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti Društvo Mirovine

Nakon kontroverznih stavova oko mirovinske reforme, prof. Potočnjak komentirao je uvođenje nacionalne mirovine

Željko Potočnjak profesor je radnog i socijalnog prava na Pravnom fakultetu koji je nedavno komentirao plan o uvođenju nacionalne mirovine. Prošle je godine za vrijeme uvođenja mirovinske reforme imao dosta kontroverzne stavove, a u jednom je trenutku rekao kako većina umirovljenika svoje mirovine nije niti zaslužila.

“Ideja je bila da u mirovinskom sustavu treba pojačati to da umirovljenici koji više rade, duže rade, više plaćaju u mirovinski imaju više mirovine. Nažalost mi s tom temeljnom idejom nismo uspjeli.”- komentirao je Potočnjak govoreći kako se prilikom uvođenja nacionalne mirovine treba biti pažljiv da se ljude ne bi poticalo na nerad.

Smatra kako se nacionalna mirovina treba smjestiti u koncept dosadašnje mirovinske politike i kako se ljude treba poticati da i dalje rade i plaćaju doprinose jer ukoliko se ljudima ponudi mirovina bez rada, oni će to prihvatiti jer će shvatiti da mogu dobiti mirovinu, a da ne rade ništa.

Vijesti:

Što jesti a da sačuvate svoj vid
Unuk iz pakla.
U 3 sekunde privjerite jeli onaj madež opasan

Za kraj, rekao je kako se treba dobro proučiti kome je zaista potreba takva mirovina, a ne da se daje svima jer kao što se radi sa socijalnim davanjima koja su mala jer se dijele jako velikom broju ljudi.

 

Povezane vijesti

HITNA POMOĆ

Administrator

Mirovinskom reformom promijenjeni su uvjeti za odlazak žena u prijevremenu i starosnu mirovinu

Administrator

Šansa u mojim rukama: Edukaciju za masere prošlo 14 slijepih i slabovidnih

Administrator

Popis stanovništva izvršit će se putem aplikacije

Administrator

APOKALIPTIČNE SCENE: Osijek ne može više živjeti od komaraca

Administrator

TREBA LI UOPĆE GLASATI?

Administrator