"> Na dan ukazanja preminuo biskup koji je za Međugorje rekao: ‘VELIKA LAŽ!’ - Treća dob i 50+
">
Naše priče

Na dan ukazanja preminuo biskup koji je za Međugorje rekao: ‘VELIKA LAŽ!’

Dana 2. rujna kada, znakovito je, Gospa u Međugorju ostavlja svoju poruku za svijet, preminuo je biskup Andrea Gemma u Rimu. Umirovljeni biskup iz Isernije-Venafra, vjerojatno je bio jedini biskup koji je također djelovao kao egzorcist. Zanimljiv nam je po tome što je još 2011. godine, a kasnije je to ponavljao, govorio da je Međugorje velika laž i prijevara zbog profita u Međugorju. To je odjeknulo u javnosti i izazvalo odgovor jednog od najpoznatijih mariologa  oca Renèa Laurentina koji mu je svojevremeno odgovorio rekavši:

“Obično, rečeno iskreno, ne sviđa mi se govoriti o Međugorju, jer mi je draže slijediti crtu šutnje koju je Crkva oprezno odabrala, ali u ovom slučaju nikako se ne mogu složiti s mons. Gemmom. Svakako, broj Gospinih ukazanja je pretjeran, ali ne mislim kako se može govoriti o đavolskoj prijevari. S druge strane, u Međugorju se svake godine bilježi najveći broj obraćenja na katoličku vjeru: što bi Sotona imao od toga da dovodi tolike duše Bogu? Gledajte, u prilikama kao što je ova oprez je nužan, ali sam uvjeren kako je Međugorje plod Dobra, a ne Zla”.prenosi

Monsignor Gemma je govorio i o golemim ekonomskim interesima u korist vidjelaca i njihovih suradnika


“Ni ta mi se kritika ne čini odveć uvjerljivom. Ne zaboravite kako oko svakog svetišta postoje prodavaonice za nabožne predmete, suvenire, a gdje god se časti neki svetac ili blaženik, dolazi na stotine autobusa i niču hoteli kako bi ugostili hodočasnike. Po razmišljanju mons. Gemme, trebali bismo reći kako su i Fatima, Lourdes, Guadalupe i San Giovanni Rotondo prijevare koje nadahnjuje Sotona kako bi se netko obogatio? Uz to, čini mi se kako čak Opera Romana Pellegrinaggi, izravno povezana s Vatikanom, upriličuje hodočašća u Međugorje. Dakle…”. U tom istom obraćanju javnosti otac Laurentin iznio je riječi svetog pape Ivana Pavla II: “Stalo mi je naglasiti kako je poljski papa rekao: ‘Žao mi je što moram voditi Crkvu odavde iz Vatikana, a ne iz Međugorja’. To mi se čini veoma znakovitim.”

Podsjetimo, ove godine papa Franjo dopustio je organizirana župna hodočašća u Međugorje, a biskupi i kardinali, koji su sudjelovali u čudesnom festivalu pred 50 tisuća mladih iz cijelog svijeta, ustvrdili su da je Međugorje velika milost za današnje vrijeme, zbog brojnih obraćenja i sakramenata ispovijedi koji tamo čine čudesa kao nigdje u svijetu.

Povezane vijesti

KAD SKRB POSTANE MANIPULACIJA

Administrator

Život u bijedi. Na -10 kopa po smeću i traži boce

Administrator

Neurokirurg Paladino 15 dana mjesečno radit će u Mostaru

Administrator

Dr. Pavao Brajša: Poduzetništvu trebaju emocije

Administrator

“Ako zanemariš svoju umjetnost jedan dan, ona će tebe zanemariti dva.” ŽELIŠ LI PODIJELITI NEKU NEISPUNJENU ŽELJU VEZANU ZA TVOJE UMJETNIČKO STVARANJE?

Administrator

PODIZANJE DOBNE GRANICE ZA UMIROVLJENJE POPUT ROMANA “STARAC I MORE “

Administrator