"> Mrtvaci se miču dok im se tijela raspadaju - Treća dob i 50+
">
Zanimljivosti

Mrtvaci se miču dok im se tijela raspadaju

 

Kamere su 17 mjeseci fotografirale tijela svakih 30 minuta i otkrile da su se ruke micale dok su se tijela sušila i raspadala, prenijela je australska televizija ABC.

Kamere koje su postavili australski znanstvenici pokazale su da se mrtvaci miču kako se njihova tijela raspadaju, objavili su u četvrtak mediji. Kamere su 17 mjeseci fotografirale tijela svakih 30 minuta i otkrile da su se ruke micale dok su se tijela sušila i raspadala, prenijela je australska televizija ABC.

 

Istraživačica Alyson Wilson kaže da bi to moglo biti važno za forenzičare. “Otkrili smo da su se ruke jako micale, neke koje su bile pružene uz jednu stranu tijela završile su na drugoj strani”, rekla je Wilson ABC-u.

Istraživanje je provedeno u tajnom laboratoriju blizu Sydneya koji je otvoren prije tri godine radi analize raspadanja tijela u različitim uvjetima kako bi se rekonstruirala mjesta zločina. Wilson kaže da bi pokreti mogli biti posljedica stezanja ligamenata dok se suše.

Forenzička antropologinja dr. Xanthe Mallett sa sveučilišta u Newcastleu smatra da bi otkriće moglo biti važno za forenzičare koji pretpostavljaju da su tijela na mjestu zločina u istom položaju kako i kada je osoba umrla.

“Ljudi bi se iznenadili kada bi vidjeli kakve smo pokrete zabilježili. Ja sam se začudila kada sam to vidjela, posebno koliko su se micale ruke. Nevjerojatno!”, dodala je Mallett.

 

Smatrate li da za cijepljenje treba postojati mogućnost izbora?

Povezane vijesti

Liječnici otkrili koje se 3 bolesti najčešće pogrešno dijagnosticiraju! Na listi se našao i infarkt

Administrator

Velika: Svirači i pjevači umirovljenicima snimili treći album pjesama

Administrator

Kako napisati i pohraniti oporuku?

Administrator

Jedna od najuspješnijih godina štednje za mirovine!

Administrator

Uvedite reda u kuću! Evo kako se riješiti nepotrebnih stvari…

Administrator

op 10 savjeta protiv zimske depresije: Učinite nešto za sebe

Administrator