"> Mrsić potaknuo reakciju branitelja koji su liječeni od PTSP-a : "bez nas ne bi bilo ni hrvatske države" - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti Društvo Zanimljivosti

Mrsić potaknuo reakciju branitelja koji su liječeni od PTSP-a : “bez nas ne bi bilo ni hrvatske države”

Nakon što je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata, nedavno komentirao kako će u saborsku proceduru ponovno uputiti prijedlog zakona o razdvajanju povlaštenih mirovina od onih stečenih radom njegov su komentar osudili iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Ministarstva hrvatskih branitelja, a nakon njih oglasila se i Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a.

Oni su snažno osudili komentar predsjednika Demokrata i iznijeli argumente zašto se braniteljska mirovina ne može nazvati “povlaštenom” te zašto prijedlog Miranda Mrsića nije opravdan.

Navode kako se sve države ponose svojim ratnim veteranima, a u Hrvatskoj neki političari manipuliraju javnošću s ciljem da se ova skupina zakine za ono što im pripada. Također, komentiraju kako je najgore što političari ovu mirovinu nazivaju “povlaštenom i privilegiranom” te je takvu žele prikazati i hrvatskom narodu.

“Rat i ratna stradanja zasigurno nisu povlastica pa tako i  nazivi koji se upotrebljavaju u hrvatskom javnom prostoru, upotrebljavaju se isključivo kako bi se mirovine hrvatskih branitelja prikazale kao najveći teret države”, komentirali su iz Zajednice.

Vijesti:

5 stvari koje vam oboljeli od MS neće reći
Druga afera
Učini nešto za svoju generaciju

Nadodali su kako bez hrvatskih branitelja ne bi bilo niti hrvatske države jer su upravo oni ti koji su svojim životima branili ovu državu i narod.

Za kraj, priopćili su kako smatraju da su teze poput one da hrvatski branitelji predstavljaju teret za mirovinski sustav pa i cijelu državu potpuno neprimjerene i lažne i da se time samo pokušava hrvatski narod okrenuti protiv branitelja.

Povezane vijesti

UMAG: Kad zvone četiri zvona

Administrator

Želite li saznati više o pravima koja imate kao žrtva, pogledajte!

Administrator

Hrana za astronaute pomaže ljudima na zemlji

Administrator

‘Brat mi se javio nakon smrti i otkrio tajne zagrobnog života’

Administrator

Nastup Velikog tamburaškog orkestra „Vasa Jovanović“

Administrator

NAJVAŽNIJA SU DRUŽENJA I POMOĆ ČLANOVIMA

Administrator