Aktivnosti Društvo Mirovine

Mirando Mrsić tražit će izmjenu Zakona o mirovinskom osiguranju

Bivši SDP-ov ministar rada i mirovinskog sustava, koji trenutno obavlja funkciju čelnika stranke Demokrata, komentirao je kako je mirovinska reforma mrtva i kako želi da se naprave izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju.

“Prema izjavama ministra Aladrovića, Pavićeva i Plenkovićeva mirovinska reforma donijet će uštedu od 6,7 milijardi kuna do 2040. godine, što je samo pet promila od ovih 1.300 milijardi. Smiješno i tragično u isto vrijeme”, komentirao je Mrsić govoreći kako su najveći problem povlaštene mirovine.

Čelnik stranke Demokrata komentirao je kako velik dio sveukupnog iznosa od kojeg se isplaćuju mirovine odlazi za povlaštene mirovine, pritom ističući braniteljske mirovine za koje se izdvaja 17 posto od ukupnog iznosa.

“Ove godine ponovno ću dati u Sabor prijedlog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju koji ima za cilj da ponovno pokrene reformu razdvajanja mirovina i da u Hrvatskoj više povlaštenih mirovina ne bude.”- komentirao je bivši SDP-ov ministar rada i mirovinskog sustava.

Vijesti:

Najstrože čuvana tajna hrvatskog zdravstva. Nevjerojatno.
Hitna prevencija nasilja nad starijim osobama
12 simptoma dehidracije

Rekao je i kako će godišnji ceh tih mirovina 2025. godine iznositi preko 10 milijardi kuna, a ove godine braniteljske mirovine stoje 7 milijardi kuna, nastavljajući da je Plenković povećao povlaštene mirovine umjesto da ih smanji što je zahtjev Europske unije.

Povezane vijesti

Lakše zapošljavanje starijih od 50 godina

Evo što s povlaštenim mirovinama. Davor Majetić: Treba nam moderniji ZOR koji bi uredio rad od kuće, ali i pitanje pauze

Za mirovine svake godine fali 14 milijardi kuna, prijeti nam rast PDV-a na 30%

Kuščević nije jedini pod istragom: Na meti USKOK-a je još troje bivših Plenkovićevih ministara

Andrej Plenković:”Jedini efekt ovoga će biti da mi malo o tome razgovaramo, da se napiše koji članak, naslovnica… “

Josip Aladrović- imovinska kartica novog ministra