"> Mala žuta balkonska Dombello, Tiny Tim - Treća dob i 50+
">
Gastro scena Zdrava hrana Zeleni vrt

Mala žuta balkonska Dombello, Tiny Tim

Mala žuta cherry rajčica

Znala bih ponekad posijati neku sortu cherry rajčice, al’ uglavnom niti jedna nije zadovoljila moja očekivanja i uglavnom bi svaku izbacila iz favorita za daljni uzgoj.

Da ne kažem da ih je bilo raznih, crvenih, žutih, oblik kruškica, oblik šipka, one male baš sitne, sitne ko višnje, mala žuta balkonska Dombello, Tiny Tim – uglavnom niti jedna od njih me nije nešto posebno impresionirala i privukla moju pažnju, istaknula je naša Slađana S.

A onda sam jednom davno dobila sjeme male žute cherry rajčice Chello. Ovu sezonu sam je odlučila posijati i vidim da nisam pogriješila. Ona je prva cherry rajčica koja me uspjela zainteresirati i privući moju pozornost.

Ono što me privuklo kod nje, je njezin baš slatkasto, slatki -voćni okus. Sve u svemu, izgledom prije podsjeća na male žute šljive nego na rajčice. Druga dobra strana ove male rajčice je ta da je jako rodna i otporna na bolesti. I ne! Nemojte se nikako zavaravati, one nemaju male niske biljke  stabljike su im lijepe i velike kao kod većine rajčica, a plodovi nanizani ko perle.

S obzirom da me kupila na prvi dojam, svakako ide u favorite među najbolje sjemenjake.

Vezane vijesti 

 

Povezane vijesti

Brokula – prirodan zaštitnik zdravlja prostate

Administrator

Dehidracija – naš najveći neprijatelj

Administrator

Izbjegavamo ih, a usporavaju starenje, pomažu pri mršavljenju i štite od raka

Administrator

Što saditi u kolovozu

Administrator

Sušeni poriluk

Administrator

TEST PREHRANE: Dva tjedna doručkujte samo bjelanjke! Evo kako će reagirati vaše tijelo

Administrator