"> LJUBIČASTA MRKVA - Treća dob Hrvatska
">
Zdrava hrana Zeleni vrt

LJUBIČASTA MRKVADanašnja sjetva, na redu je ljubičasta mrkva. Pa da skrenem pozornost za one koji ne znaju – nije u pitanju nikakav gmo niti išta slično pa stoga vi koji ne znate, nemojte odmah dizati paniku i bacati crnjake, ističe naša Slađana S.

Naime, jeste li znali ? – Ovo je najstarija i prva mrkva na svijetu ili da slobodno kažem praroditelj svih kultivara mrkve kakvu danas poznajemo. Osim svih nutritivnih vrijednosti koje mrkva posjeduje, ovoj vrsti se još pripisuje i toliko vrijedan antocijanin koji mrkvi daje ovu specifičnu ljubičastu boju.

E sad, možda će se neki od vas pitati, a zašto mrkvu sijem ovako u ove stiroporne sjetvene ploče kada ju je jednostavnije posijati u zemlju, u redove i to je to.

Ovim načinom sjetve mogu više kontrolirati sjeme pa i buduće biljke, a s obzirom da neke od njih želim zadržati za sjemenjake, kad niknu i dobro se razviju mogu vidjeti koja sadnica brže i bolje napreduje i tako odabrati one najbolje i najjače od kojih ću kasnije ako budem te sreće dobiti novo sjeme i nove, buduće potomke.

A osim toga kad imate manje količine sjemena, bolje je proizvesti biljke kao rasad pa ih kasnije samo prebaciti u zemlju, tako ćete uštedjeti na sjemenu da ga ne sijete nekontrolirano i pregusto i ne bacate uzalud. ?☺️???(prva fotka je moja, druga s plodovima je posuđena s net-a).

 

 

Vijesti

Zaslužuje li kolesterol loše ime?

Kako uskladiti jelovnik za starije osobe?

Koliko treba raditi u HRV a koliko u NJEMAČKOJ za gotovo isti iznos!

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Limun i med- kombinacija koja liječi!

Administrator

Kalijev sapun na vrtu

Administrator

Bogatstvo špinata

Administrator

Radovi u vrtu u lipnju. Što sve možete saditi u lipnju?

Administrator

Breskva Šeftelija

Administrator

Što je s rabarbarom?

Administrator