Zdrava hrana Zeleni vrt

LJUBIČASTA MRKVA

Današnja sjetva, na redu je ljubičasta mrkva. Pa da skrenem pozornost za one koji ne znaju – nije u pitanju nikakav gmo niti išta slično pa stoga vi koji ne znate, nemojte odmah dizati paniku i bacati crnjake, ističe naša Slađana S.

Naime, jeste li znali ? – Ovo je najstarija i prva mrkva na svijetu ili da slobodno kažem praroditelj svih kultivara mrkve kakvu danas poznajemo. Osim svih nutritivnih vrijednosti koje mrkva posjeduje, ovoj vrsti se još pripisuje i toliko vrijedan antocijanin koji mrkvi daje ovu specifičnu ljubičastu boju.

E sad, možda će se neki od vas pitati, a zašto mrkvu sijem ovako u ove stiroporne sjetvene ploče kada ju je jednostavnije posijati u zemlju, u redove i to je to.

Ovim načinom sjetve mogu više kontrolirati sjeme pa i buduće biljke, a s obzirom da neke od njih želim zadržati za sjemenjake, kad niknu i dobro se razviju mogu vidjeti koja sadnica brže i bolje napreduje i tako odabrati one najbolje i najjače od kojih ću kasnije ako budem te sreće dobiti novo sjeme i nove, buduće potomke.

A osim toga kad imate manje količine sjemena, bolje je proizvesti biljke kao rasad pa ih kasnije samo prebaciti u zemlju, tako ćete uštedjeti na sjemenu da ga ne sijete nekontrolirano i pregusto i ne bacate uzalud. ?☺️???(prva fotka je moja, druga s plodovima je posuđena s net-a).

 

 

Vijesti

Zaslužuje li kolesterol loše ime?

Kako uskladiti jelovnik za starije osobe?

Koliko treba raditi u HRV a koliko u NJEMAČKOJ za gotovo isti iznos!

 

Related posts

10 namirnica za bolje zdravlje

Osam prehrambenih pravila za starije osobe

Sezona vađenja češnjaka. Kralj vašeg vrta

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com