"> Lažno se predstavljali kao iznajmljivači stana: Pokupili novce i predali lažne ključeve - Treća dob i 50+
">
Zanimljivosti

Lažno se predstavljali kao iznajmljivači stana: Pokupili novce i predali lažne ključeve

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela.

Sumnja se da je osumnjičena zajedno s još jednom osobom počinila ukupno četiri prijevare na način da su na mobilnoj aplikaciji oglasili da iznajmljuju stan na području Trešnjevke uz fotografije stana te su 11. veljače 2019. godine dogovorili pokazivanje stana s tri osobe (32-godišnjakom, 24-godišnjakinjom i 28-godišnjakom) u različito vrijeme. Istovremeno su sa svima komunikaciju putem mobitela i lažno se predstavljali kao vlasnici stana.

Nakon pokazivanja, dogovorili bi cijenu mjesečnog najma i predujma, a par dana kasnije preuzimanje ključeva stana te plaćanje, kojom prilikom su oštećeni davali dogovoreni iznos osumnjičenoj na ruke te odlazili s lažnim ključevima dovedeni u zabludu na taj način da imaju prave ključeve te da su riješili stambeno pitanje.

Također su 12. rujna 2019. godine na internetskoj stranici predali oglas za posudbu novca te su se 31-godišnjakinji predstavili kao agenti banke i ponudili pomoć u realizaciji kredita za dogovorenu novčanu naknadu koji i predstavlja cijenu upravo navodnog angažmana da joj osiguraju da će bit realiziran kredit.

Sumnja se i da je druga muška osoba, sama, na isti način počinila dva kaznena djela “Prijevare“ također tijekom 11. veljače 2019. godine. Sumnja se da je dogovorio dva razgledavanja stana s 26-godišnjakinjom i 39-godišnjakom te cijenu mjesečnog najma i predujma, također ih dovodeći u zabludu da bi par dana kasnije primio dogovorene iznose na ruke, a oštećenima dao lažne ključeve stana.prenosi

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 20.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Povezane vijesti

Znanstvenici su razvili test krvi koji predviđa kad ćete umrijeti. Navodno je točnost čak 83 posto!

Administrator

Evo mjesta gdje svi postajemo bolji ljudi

Administrator

Je li Nova TV povrijedila zakon prikazivanjem nastupa čovjeka koji slika penisom? Vijeće za elektroničke medije donijelo odluku

Administrator

Ćelavost kod starijih osoba

Administrator

12 stvari koje ne smijete raditi sa svojim noževima – baš nikad

Administrator

Volite li i vi svoj sitniš? Nažalost nemate baš izbora

Administrator