Krv vegana osam puta više štiti od raka?

 

Znanstvenici su otkrili da je krv uzeta od vegana osam puta učinkovitija u ubijanju stanica raka nego krv onih koji prate smjernice standardne američke prehrane.

U nizu pokusa u američkom istraživanju osobe su podvrgnute različitoj prehrani i njihova je krv tada kapnuta na stanice raka u Petrijevoj zdjelici ( plitka prozirna staklena ili plastična cilindarska zdjelica koju biolozi koriste u promatranju raznih kultura bakterija i drugih mikroorganizama) kako bi se utvrdilo koja prehrana djeluje učinkovitije na krv u sprječavanju rasta raka. Krv koja teče tijelima vegana ima gotovo osam puta jaču moćzaustavljanja rasta stanica raka.

Biljna prehrana i redovita tjelovježba

Do tog rezultata se došlo nakon što su se ispitanici hranili biljnom prehranom u razdoblju od godinu dana. Prehrana na biljnoj osnovi i redovita tjelovježba pomažu dugoročno u poboljšanju kvalitete našega življenja, a imajući krv koja je “negostoljubiva” prema rastu raka samo je jedna od glavnih prednosti veganske prehrane. (Više o istraživanju na healthnutnews.com)

Saznaj više o svakodnevnim namirnicama koje mogu biti smrtonosne.prenosi

Možda će Vas zanimati...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *