"> Križevci glavni kandidat za domaćina Susreta - Treća dob Hrvatska
">
Aktivnosti Naše priče

Križevci glavni kandidat za domaćina Susreta


Pripreme za Susret pjevačkih zborova Matice

 

Tradicionalni sedmi po redu Susret pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske održat će se vjerojatno u Križevcima, izjavio je za HUL glavni tajnik Matice mr. sc. Predag Fleš. Na poziv Predsjedništva Matice umirovljenika Hrvatske županijskim organizacijama i udrugama da pošalju svoje prijedloge da budu domaćini ove značajne manifestacije, jedina cjelovita ponuda ovog puta je stigla od Matice umirovljenika umirovljenika i osoba treće dobi Križevci. Oni ispunjavaju sve osnovne uvjete koje je Matica postavila kao za domaćina susreta. Odluku o održavanju Susreta donijet će Izvršni odbor Matice umirovljenika Hrvatske i tek tada će se sa sigurnošću moći ka- zati mjesto u vrijeme održavanja .

Prema dosadašnjim razgovorima, Susreti će se održati vjerojatno početkom studenoga ove godine. Obzirom da je to dosta vremena iza Međunarodnog dana starijih osoba, pitanje je hoće li i dalje Susreti pjevačakih zborova biti u povodu toga dana.

Ako se prihvati ovakav prijedlog i Križevci budu domaćini Susreta pjevačkih zborova, to će biti prvi put sa se Susreti održavaju u Koprivničko-križevačkoj županiji. I na tim susretima se oečkuje više od 500 sudionika i gostiju.

I ovog puta treba podsjetiti da na Susretima mogu nastupiti samo pjevački zborovi koji djeluju u udrugama Matice umirovljenika Hrvatske i bit će dovoljno vremena da se prijave na sudjelovanje nakon što Izvršni odbor donese odluku.

Po tradiciji ovo nije natjecateljski festival na kojem će biti proglašavani pobjednici, već će Susreti biti dobra prigoda našim članovima umirovljenicima da pokažu pjevačka dostignuća svojih zborova koji su dio kulturnog stvaralaštva u udrugama članicama Matice.

Svi će zborovi dobiti zahvalnice za svoj nastup na ovoj značajnoj kulturnoj manifestaciji Matice, a na repertoaru će imati raznolike nastupe u kojima će biti prikazano bogatstvo glazbene i folklorne kulture koju gaje i umirovljenici iz cijele Hrvatske.

Svaki zbor će predstavljati svoju udrugu i županijsku organizaciju Matice iz koje dolazi.(muh.trecadob.com)

 

 

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

DARUJTE STARU JAKNU onima kojima je potrebna!

Administrator

Zašto je Milanu Bandiću oprošten porezni dug od 18 milijuna kuna?

Administrator

Lutale smo po bolnicama, udrugama, zavodima, plakale, vrištale, hvatale zraka. Ništa ne pomaže, ni ljubav, ni želja, ni snaga. Alzheimer je jači

Administrator

MEDULIN: Edukacija o prijevarama

Administrator

Najzgodnija 60-godišnjakinja na svijetu otkrila tajnu svog izgleda

Administrator

Štrajk glađu tinejdžera koji želi ukazati na probleme s klimatskim promjenama

Administrator