Uncategorized Zanimljivosti

Koliko puta dnevno je optimalno mokriti

Mokrenjem se tijelo rješava toksina i suvišne tekućine, a boja mokraće može reći dosta toga o našem zdravlju. Kao i na boju mokraće, važno je obratiti pažnju i na to koliko često mokrite u jednom danu

Koliko ćete puta dnevno mokriti ponajprije ovisi o tome koliko tekućine unosite u organizam. No, ipak postoji optimalna brojka koliko puta bismo trebali mokriti, a sve što je iznad te brojke može ukazivati na zdravstveni problem.

“‘Nakon upale mokraćnog mjehura, drugi najčešći uzrok prečestog mokrenja kod žena je prekomjerno aktivni mjehur’

Neke žene mokre svakih sat vremena smatrajući da je to normalno. No, učestalost odlaska na WC ipak bi trebala biti manja. Mokriti bismo trebali 6, 7 puta dnevno, to je optimalna brojka. I tu se podrazumijeva da dnevno popijete dvije litre vode. Što se tiče odlaska na WC noću, jedno noćno mokrenje se tolerira’, otkrio nam je Neven Kapun dr. med., spec. urologije.

Što se tiče žena koje mokre svakih sat vremena, nastavlja Kapun, najčešće se radi o dva moguća zdravstvena uzroka preučestalog mokrenja.

‘Ukoliko ne postoje simptomi tipični za upalu mokraćnog mjehura poput peckanja i osjećaja boli, odnosno pritiska pri mokrenju, drugi najčešći razlog prečestog mokrenja kod žena je prekomjerno aktivni mjehur. To znači da se mjehur napuni s premalo urina i osoba osjeća iznenadnu potrebu za mokrenjem. Prekomjerno aktivni mjehur uglavnom se liječi tabletama’, objašnjava Kapun.

Suprotno prečestoj potrebi za mokrenjem, neke osobe imaju prerijetku potrebu za mokrenjem.

‘Prerijetka potreba za mokrenjem najčešće znači da osoba ne unosi dovoljno tekućine, odnosno da je dehidrirana’, kaže dr. Neven Kapun,prenosi

Related posts

Koje je boje siromaštvo

Predložena ideja za izgradnjom Doma umirovljenika u Vodicama

Erekcija ovisi i o stanju muških zuba – otkrivaju i disfunkciju

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com