Zdravlje

Koliko često se preporuča obaviti očni pregled?

 

Želite li sačuvati dobar vid do duboke starosti, tada barem jednom godišnje treba otići k oftalmologu na kompletan oftalmološki pregled. Naše su oči najvažnije osjetilo, stoga bi posjet oftalmologu trebao postati navika kroz cijeli život.

U vrtićkoj dobi pravo je vrijeme za pregled djetetova vida s ciljem otkrivanja grešaka vida, škiljavosti i slabovidnosti oka. Tinejdžeri provode značajno vrijeme pred ekranima računala pa je godišnji pregled vida za njih obavezan. Mnogi od njih u pubertetskoj dobi počinju nositi kontaktne leće pa su i za njih pregledi kod oftalmologa obavezni barem jednom godišnje.

Nositelji naočala, pa i oni koji misle da dobro vide, trebaju također jednom godišnje raditi pregled kod oftalmologa. Osobama starijima od 40. godine života preporuča se redovito mjerenje očnog tlaka te i pregled u proširenoj zjenici s ciljem otkrivanja sive mrene, ali i drugih poremećaja na očnoj pozadini. Preporuka takve kontrole je također jednom godišnje.

Konačno, u starijoj životnoj dobi, posebno su važni rutinski kontrolni pregledi s ciljem otkrivanja i liječenja katarakte, glaukoma, makularne degeneracije, suhog oka itd. Rano otkrivanje očnih bolesti osigurava dobar vid i kvalitetu života u starijoj životnoj dobi.

Kompletan očni pregled traje oko 30-45 minuta, a sastoji se od određivanja dioptrije, određivanja najoptimalnije vidne oštrine, mjerenja očnog tlaka, pregleda biomikroskopom – pregled prednjeg segmenta oka (bjeloočnice, rožnice, prednje sobice i šarenice), testiranja suznog filma, pregleda očne leće u proširenoj zjenici, pregleda fundusa (očne pozadine) i makularnog područja (žuta pjega-odgovorna za centralni vid) i konzultacija s liječnikom.

Pobrinute se za zdravlje vaših očiju i iskoristite akciju u Poliklinici Bilić Vision gdje ovakav kompletan pregled umjesto 500, sada iznosi 250kn. Iskoristite ovaj popust do 01.05.2018. i nazovite u Polikliniku Bilic Vision na broj: 01/4678 444 ili se naručite online putem web stranice www.bilicvision.hr.

Related posts

McDonald’sov pomfrit sadrži lijek protiv ćelavosti

RIJEŠITE SE ŠEĆERA u samo 10 dana!

LIJEČENJE DEPRESIJE – Suvremena bolest

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com