• Naslovnica
  • Društvo
  • Pogledajte koji su trenutno najbolji domovi za starije i nemoćne? Ovdje ima i toplica za rehabilitaciju…
Društvo Zanimljivosti

Pogledajte koji su trenutno najbolji domovi za starije i nemoćne? Ovdje ima i toplica za rehabilitaciju…

Domovi koji  osiguravaju cjelovitu skrb koja obuhvaća stanovanje, prehranu, održavanje osobne higijene, brigu o zdravlju, njegu, radne aktivnosti i korištenje slobodnog vremena… svakako su posebni:

Caritasov dom „Sv. Ivan Krstitelj“ Ivanec, Dom za starije i nemoćne SeverovićDom za starije i nemoćne ATILIO GAMBOC, Dom za starije i nemoćne Sveti Franjo, Dom za starije i nemoćne VARAŽDIN, Sestre Mace Dom, Dom Starčević te Caritasova kuća za starije i nemoćne osobe „Sv. Kamilo de Lellis“.

Svakako i vrlo važno treba spomenuti Bolnicu Lipik  i Krapinske toplice koje su ovdje uvijek za one nemoćne za raspolaganju sa svojim vrlo kvalitetnim i pristupačnim programom.

Vezane vijesti

Tuku ih, vrijeđaju i izgladnjuju

Saznajte što vam sve nude ovi domovi i tpolice u koje aktivnosti se mogu uključiti.

Ovi domovi pružaju usluge dugotrajnog smještaja. Kapacitet domova  saže od 105 kreveta pa sve do 178 kreveta.

Korisnicima se nudi profesionalna zdravstvena i opća njega, kvalitetna socijalna skrb i organizirano provođenje slobodnog vremena, primjerena prehrana sukladna nutricionističkim i zdravstvenim zahtjevima, te cjelokupna potrebna logistika koju ovakve vrsta ustanove zahtjevaju.

Kao specifičnost u radu, u odnosu na druge ustanove ovakvih tipa, valja istaknuti činjenicu da korisnici mogu svakodnevno sudjelovati na Sv. Misi koja se služi u domskoj kapelici Caritasovog doma „Sv. Ivan Krstitelj“ Ivanec kao i mnoge druge aktivnosti i sadržaje koje dom nudi u  svojim interesnim grupama: muzikoterapija, kreativna radionica, literarna grupa, društvene igre, mozgalice, snoezelen terapija, filmoteka, molitvene grupe i dr. Ujedno za korisnike se organiziraju tijekom cijele godine razne priredbe KUD-ova, škola, zborova i sl. te odlasci na izlete i hodočašća zatim kreativne radionice, izlete i druženja te razne posebne doživljaje za stanare doma nudi Dom Severović, među najboljim domovima, koji se nalazi usred parka prirode Medvednica i dom za starije i nemoćne Novinščak nudi psihosocijalnu rehabilitaciju, radne aktivnosti, organiziranje slobodnog vremena, pratnju, organizirani prijevoz te savjetodavni rad.

Caritasova kuća za starije i nemoćne osobe „Sv. Kamilo de Lellis“ u svojoj jedinstvenosti  ima specifičan stil gradnje, odnosno smještaj korisnika u manjim zasebnim stambenim jedinicama kao humaniji način smještaja u institucijama. Svojom arhitekturom od 9 stambenih jedinica Kuća čini skladno malo naselje sa uređenim okolišem, velikim zelenim površinama obrubljenim cvjetnim gredicama i stazama za šetnju.S korisnicima se provodi individualni rad te se korisnici shodno svojim psiho-fizičkim sposobnostima uključuju u sve segmente života u Kući (rekreativne vježbe, boravak i šetnja na zraku, posjet priredbama i proslavama u Kući, aktivnosti u radnoj terapiji i sl.).

Uz vrlo bogatu ponudu usluga i servisa svi domovi i dalje imaju kapaciteta za primanje novih osoba. Ukoliko niste sigurni u odabir vašeg novog kućnog praga, mi vam sa sigurnošću preporučujemo ova četiri doma. Pogledajte na našem portalu Treća dob, Katalog domova i naći ćete sve detalje koje vas zanimaju. http://domovizastarije.trecadob.com/

Kuća svetog Franje  pruža visoku kakvoću stanovanja.U domu nude privremeni i trajni smještaj, te stacionarni smještaj za osobe s potrebom za maksimalnom povećanom medicinskom skrbi. Smještaj je moguć u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Svaka soba je kvalitetno opremljena, uključuje vlastitu kupaonicu s WC-om, mogućnost primanja satelitskog TV programa, telefon i sl.

Dom za starije i nemoćne VARAŽDIN je općenito poznat po posebnoj udomaćenoj skrbi za starije sa dnevnim boravkom koji pruža dodatnu vrijednost. O njemu uvijek pišemo samo najbolje...SESTRE MACE DOM već punih 17 godina pruža usluge smještaja i skrbi starijim osobama, a nalazi se na području grada Zaprešića u mjestu Pojatnom na uzvisini koja dominira mjestom. Dom se sastoji od tri odvojena objekta međusobno povezana zajedničkim parkom/voćnjakom, koji je zapravo produženi dnevni boravak naših korisnika, budući se u njega ne odlazi, već se iz dnevnog boravka u njega ulazi. Dom ne podsjeća na hotelski smještaj, niti na bolničku sterilnost, već osjećaj pripadnosti svome novom domu.  Njihovih 38 korisnika i 17 stručnih djelatnika  žive u sjedinjenju ljepote prirode i čovjeka u njemu.

 

i među najboljima Dom za starije i nemoćne ATILIO GAMBOC,i mpresivna prostranost, kvaliteta izgradnje, vrhunska opremljenost uz iskusno osoblje i bogatstvo sadržaja glavne su odlike koje ovaj dom svrstavaju u red vodećih hrvatskih domova za smještaj starijih. Nova i uzbudljiva dimenzija starenja poslovna je filozofija doma koja se ogleda u jedinstvenom pristupu svakom njegovom korisniku…Kako bi se što više olakšao život budućim korisnicima, pozornost je posvećena svakom detalju. Uz usluge smještaja, u domu se nalazi restoran, knjižnica, frizerski salon, polivalentna dvorana za kreativno provođenje vremena te kapelica kako bi korisnici mogli zadovoljavati i svoje duhovne potrebe.

 

Predlažemo vam  najbolje domove u Hrvatskoj i kroz njih možete ostvariti svoj puni dostojanstveni i blagodati potencijal bez imalo uspezanja. Provjereno.

 

 

Nemojte zaboraviti nikoga na popisu jer s njima zaista možete imati najljepšu i najbrižniju dugoročnu suradnju domske bezbrižnosti.

Od toplica do domova….

 

 

Javite nam se : urednistvo@trecadob.com

Related posts

VELIKI EXCLUSIVNI VIDEO INTERVJU- Evo što nam saborski zastupnik, Ivan Pernar ima reći za hrvatske umirovljenike i ostale građane!? Pogledajte

26 stvari koje tvoja svekrva potajno misli, ali neće ti reći

Koliko je loše stanje radnicima u Lijepoj našoj

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com