• Naslovnica
  • Društvo
  • Pogledajte koji su trenutno najbolji i najsigurniji domovi za starije i nemoćne? Ovdje ima i toplica za rehabilitaciju…
Društvo Zanimljivosti

Pogledajte koji su trenutno najbolji i najsigurniji domovi za starije i nemoćne? Ovdje ima i toplica za rehabilitaciju…

Domovi koji  osiguravaju cjelovitu sigurnu skrb koja obuhvaća stanovanje, prehranu, održavanje osobne higijene, brigu o zdravlju, njegu, radne aktivnosti i korištenje slobodnog vremena… svakako su posebni:

Caritasov dom „Sv. Ivan Krstitelj“ Ivanec, Dom za starije i nemoćne SeverovićDom za starije i nemoćne ATILIO GAMBOC, Dom za starije i nemoćne Sveti Franjo, Dom za starije i nemoćne VARAŽDIN, Sestre Mace Dom, Caritasova kuća za starije i nemoćne osobe „Sv. Kamilo de Lellis“ te Dom Sveta Helena.

 

Saznajte što vam sve nude ovi domovi

Ovi domovi pružaju usluge dugotrajnog smještaja. Kapacitet domova  saže od 105 kreveta pa sve do 178 kreveta.

Korisnicima se nudi profesionalna zdravstvena i opća njega, kvalitetna socijalna skrb i organizirano provođenje slobodnog vremena, primjerena prehrana sukladna nutricionističkim i zdravstvenim zahtjevima, te cjelokupna potrebna logistika koju ovakve vrsta ustanove zahtjevaju.

Kao specifičnost u radu, u odnosu na druge ustanove ovakvih tipa, valja istaknuti činjenicu da korisnici mogu svakodnevno sudjelovati na Sv. Misi koja se služi u domskoj kapelici Caritasovog doma „Sv. Ivan Krstitelj“ Ivanec kao i mnoge druge aktivnosti i sadržaje koje dom nudi u  svojim interesnim grupama: muzikoterapija, kreativna radionica, literarna grupa, društvene igre, mozgalice, snoezelen terapija, filmoteka, molitvene grupe i dr. Ujedno za korisnike se organiziraju tijekom cijele godine razne priredbe KUD-ova, škola, zborova i sl. te odlasci na izlete i hodočašća zatim kreativne radionice, izlete i druženja te razne posebne doživljaje za stanare doma nudi Dom Severović, među najboljim domovima, koji se nalazi usred parka prirode Medvednica i dom za starije i nemoćne Novinščak nudi psihosocijalnu rehabilitaciju, radne aktivnosti, organiziranje slobodnog vremena, pratnju, organizirani prijevoz te savjetodavni rad.

Caritasova kuća za starije i nemoćne osobe „Sv. Kamilo de Lellis“ u svojoj jedinstvenosti  ima specifičan stil gradnje, odnosno smještaj korisnika u manjim zasebnim stambenim jedinicama kao humaniji način smještaja u institucijama. Svojom arhitekturom od 9 stambenih jedinica Kuća čini skladno malo naselje sa uređenim okolišem, velikim zelenim površinama obrubljenim cvjetnim gredicama i stazama za šetnju.S korisnicima se provodi individualni rad te se korisnici shodno svojim psiho-fizičkim sposobnostima uključuju u sve segmente života u Kući (rekreativne vježbe, boravak i šetnja na zraku, posjet priredbama i proslavama u Kući, aktivnosti u radnoj terapiji i sl.).

Uz vrlo bogatu ponudu usluga i servisa svi domovi i dalje imaju kapaciteta za primanje novih osoba. Ukoliko niste sigurni u odabir vašeg novog kućnog praga, mi vam sa sigurnošću preporučujemo ova četiri doma. Pogledajte na našem portalu Treća dob, Katalog domova i naći ćete sve detalje koje vas zanimaju. http://domovizastarije.trecadob.com/

Kuća svetog Franje  pruža visoku kakvoću stanovanja.U domu nude privremeni i trajni smještaj, te stacionarni smještaj za osobe s potrebom za maksimalnom povećanom medicinskom skrbi. Smještaj je moguć u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Svaka soba je kvalitetno opremljena, uključuje vlastitu kupaonicu s WC-om, mogućnost primanja satelitskog TV programa, telefon i sl.

Dom za starije i nemoćne VARAŽDIN je općenito poznat po posebnoj udomaćenoj skrbi za starije sa dnevnim boravkom koji pruža dodatnu vrijednost. O njemu uvijek pišemo samo najbolje...SESTRE MACE DOM već punih 17 godina pruža usluge smještaja i skrbi starijim osobama, a nalazi se na području grada Zaprešića u mjestu Pojatnom na uzvisini koja dominira mjestom. Dom se sastoji od tri odvojena objekta međusobno povezana zajedničkim parkom/voćnjakom, koji je zapravo produženi dnevni boravak naših korisnika, budući se u njega ne odlazi, već se iz dnevnog boravka u njega ulazi. Dom ne podsjeća na hotelski smještaj, niti na bolničku sterilnost, već osjećaj pripadnosti svome novom domu.  Njihovih 38 korisnika i 17 stručnih djelatnika  žive u sjedinjenju ljepote prirode i čovjeka u njemu.

 

Dom Sveta Helena samo je 20km udaljena od Zagreba i sa svojim doista iskustvenim timom pruža vrlo kvalitetan smještaj : jednokrevetne i više krevetne sobe i kompletnu uslugu: njihovim korisnicima je na raspolaganju cjelovita i kompletna usluga od smještaja, njege i higijene, kvalitetne prehrane, prilagođenih aktivnosti i medicinske skrbi.

* skrb o pokretnim polupokretnima i nepokretnim osobama
* skrb o psihičko bolesnim osobama-NA UPIT
* skrb o neurološkim osobama (Alzheimer,  Psihoganicum, Ca, CVI)
* mogućnost dnevnog boravka
* pomoć i u vašoj kući

Svoj posao obavljaju humano, profesionalno, savjesno, odgovorno i na dobrobit korisnika. U svom radu uzimaju u obzir načela jednakosti, ljudskih vrijednosti i dostojanstva svih ljudi.

 

Naravno među najboljima Dom za starije i nemoćne ATILIO GAMBOC,i mpresivna prostranost, kvaliteta izgradnje, vrhunska opremljenost uz iskusno osoblje i bogatstvo sadržaja glavne su odlike koje ovaj dom svrstavaju u red vodećih hrvatskih domova za smještaj starijih. Nova i uzbudljiva dimenzija starenja poslovna je filozofija doma koja se ogleda u jedinstvenom pristupu svakom njegovom korisniku…Kako bi se što više olakšao život budućim korisnicima, pozornost je posvećena svakom detalju. Uz usluge smještaja, u domu se nalazi restoran, knjižnica, frizerski salon, polivalentna dvorana za kreativno provođenje vremena te kapelica kako bi korisnici mogli zadovoljavati i svoje duhovne potrebe.

 

Predlažemo vam  najbolje domove u Hrvatskoj i kroz njih možete ostvariti svoj puni dostojanstveni i blagodati potencijal bez imalo uspezanja. Provjereno.

 

 

Nemojte zaboraviti nikoga na popisu jer s njima zaista možete imati najljepšu i najbrižniju dugoročnu suradnju domske bezbrižnosti te sigurnost.

Vijesti

Tuku ih, vrijeđaju i izgladnjuju

 

 

KORISNICI SU ODABRALI NAJBOLJA MEDICINSKA, ORTOPEDSKA I INVALIDSKA POMAGALA U SURADNJI SA HZZOM.

Related posts

Pauk koji se može izdresirati da skače na naredbu

Baka Ana proslavila 102. rođendan

Nacionalni projekt usklađivanja sa GDPR uredbom za udruge u RH!

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com