Uncategorized

KAKO UŠTEDJETI DO TISUĆU KUNA MJESEČNO

U današnje vrijeme kad su plaće i mirovine iznimno niske, svaka ušteda može vam olakšati mjesec. Iako vam se možda čini kako za uštede u vašem budžetu više nema mjesta, možda vam ipak neki od naših savjeta posluži.

Za početak, izbjegavajte restorane. Kuhajte kod kuće kad god ste u prilici. Hranu kupujte na tržnicama kod domaćih dobavljača. U supermarketima kupujte proizvode robnih marki.

Spojite ugodno s korsnim i započnite zdraviji život. Izbacite grickalice, cigarete i alkohol. To vam može donijeti uštede od nekoliko stotina kuna mjesečno.

Osvrnite se na to koliko vremena vi i vaša obitelj provodite pred TV-om. Ako to nije mnogo, isključite kabelsku televiziju. Isključite i mobilnu pretplatu. Danas postoji mnogo pogodnosti za korisnike bonova, te ćete i dalje moći povoljno kontaktirati svoje najmilije.

Uštedjeti možete i na režijskim troškovima. Gasite svijetlo kad izlazite iz prostorije, ne tuširajte se predugo, ne pretjerujte s koriptenjem klima uređaja…

Smanjite troškove goriva. Kad su u pitanju kratke relacije, bicikl je odlična zamjena za automobil. Za duge relacije vlak može biti odličan izbor.

Ne kupujte odjeću u skupim trgovinama. Nemojte se sramiti pitati za popust. Na zapadu je to najnormalnija pojava. Kupujte za vrijeme sezonskih sniženja.

Prije kupnje si dajte nekoliko da promislite je li vam proizvod doista potreban.

Ne trčite za novim. Mnogim proizvodima nakon samo nekoliko mjeseci na tržištu znano padne cijena. To se posebo odnosi na kućanske aparate i bijelu tehniku.

Kako biste sve ove uštede mogli što lakše provoditi ne bi bilo loše da napravite kućni proračun, odnosno plan primanja koji očekujete, te troškove koje morate riješiti.

Ovakva evidencija troškova mogla bi vam dugoročno osigurati dodatne uštede, nakon što uvidite na što najviše trošite.

I za kraj, izbjegavajte minuse i kredite.

Related posts

Recepti on-line “Kaj su jeli naši stari?” Juha bicanga

KRALJEVSKI TULUM Elizabeta II slavi 92 godine i jedina je kraljica koja ima dva rođendana, na koncertu joj pjevaju zvijezde svjetske pop scene

Obiteljski liječnici uvode liste čekanja, odmah će primati samo hitne slučajeve

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com