• Naslovnica
  • Blog
  • KAKO KVALITETNO ISKORISTITI SVOJE SLOBODNO VRIJEME U ZRELIJOJ DOBI
Blog Lifestyle

KAKO KVALITETNO ISKORISTITI SVOJE SLOBODNO VRIJEME U ZRELIJOJ DOBI

 

 

Kad god postavite ovo pitanje i kome god ga postavite uvijek ćete dobiti onaj isti isklišejizirani odgovor; druženje s bliskim ljudima, čitanje i kulturno uzdizanje! Kao automatski odgovor nekakvog robota dizajniranog da ispuni sve ustaljene društvene konvencije; postavljate pitanje, prst se polako približava izbočenom gumbu na robotu dizajniranom da dobijete odgovor na željeno pitanje i ovaj ga ispaljuje munjevitom brzinom: ČitanjeDruženjeIzložba!

I onda se pitate što nije u redu s vama ako, ne daj bože, vaš način provođenja slobodnog vremena ne spada u tu formulu za besprijekoran način života. Odgovor je poprilično jasan – zdravi ste čak i ako niste zakoračili u hobije stepfordskih supruga.

Hobiji ne poznaju spol, dob, mjesto ni vrijeme. Iako zvuči kao krilatica nekog pokreta librealizma 21. stoljeća oni predstavljaju neograničen slobodni prostor. Strast prema video igricama u četrdeset i drugoj godini života, višesatno plesanje u četiri zida svoje sobe na otrcane hitove osamdesetih (govorim iz osobnog iskustva), što god izabrali da popunjava vaše slobodno vrijeme, ako vas to što radite čini sretnim, to je jedino važno(zlatno pravilo života).

Nebrojeno puta sam pročitala i nabasala na informaciju da bi barem svaki dan trebali komunicirati s drugim ljudima. No također mi je i nebrojeno puta došlo da cijeli dan provedem u nekoj knjizi, uvučena u neki novi svijet, sjedeći na terasi dok slušam cvrkut ptica i žamor nepoznatih prolaznika ispod mene, što sam i napravila. Jesam li ja normalna? Jesam

Također bih često poželjela da s nekim osobama mogu provesti svo vrijeme ovoga svijeta i nakon što smo neprestano proveli dva tjedna zajedno, što bi se klasificiralo kao pretjerano posesivno ponašanje. Jesam li ja zapravo normalna? Jesam!

Samo zato što imate sedamdeset godina ne znači da morate sjediti u ljuljkajućoj stolici te plesti pletivo ispred kamina dok kroz svoje predimenzionalne pepeljarke hipnotizirano zurite u telenovelu na ekranu. Ako ste zakoračili u dvadesete i izlasci do jutra u okruženju polupijanih ljudi u klaustrofobičnom prostoru ne spadaju u vaš spektar zabave, vjerujte mi da vam za pedeset godina neće biti žao što ste slobodno vrijeme provodili na drukčiji način, što vam propovijedaju dežurni dušebrižnici. Ako vam određeni način zabave trenutno nije pri vrhu najzabavnijih stvari u svemiru, za dvadeset godina zasigurno nećete žaliti što se niste tako „zabavljali“

I zato uživajte u vašim najboljim godinama života (što se dakako odnosi na zrelije godine) te provodite vrijeme onako kako vi želite i tamo gdje vi hoćete bez da se brinete da za određenu aktivnost niste dovoljno mladi, kao što se ja ne brinem da nisam previše stara da pročitam četvrti dio harry pottera po 427463 put nakon što napišem ovaj članak!

 

 

Mihaela O., Treća dob

 

 

 

 

Related posts

Metamodel-prvi izvorni oblik neurolingvističkog programiranja

Zamor u vezi. Srećom progledala sam i počela se cijeniti!

Nametnuti ideal

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com