Zanimljivosti Zdravlje

KAKO IZDRŽATI LJETNE VRUĆINE

Dok mlađa populacija željno iščekuje vioke ljetne temperature, one mogu biti kobne za starije. Donosimo savjete koji će svakome osigurati ispunjeno ljeto, bez obzira na godine.

HIDRATIZIRAJTE SE – Stariji su daleko osjetljivi na dehidraciju s obzirom da se s godinama smanjuje sposobnosT zadržavanja vode u tijelu. Osim toga, manje su svijesni žeđi, te se teže prilagođavaju promjenama temperature. Uvijek uz sebe imajte bocu vode.

RAZGOVARAJTE S LIJEČNIKOM – Provjerite kako vaši lijekovi funkcioniraju pod visokim temperaturama. Naime, neki lijekovi su manje efektivni ako se čuvaju na temeperaturama višim od sobne.

KONTAKTIRAJTE SA SUSJEDIMA – Budite u kontaktu s ljudima koji žive u blizini. S jedne strane, dobro je da imate nekoga tko uvijek može provjeriti je li sve u redu i treba li vam pomoć. S druge strane, komunikacija i društvo uvijek su bonus.

PRAVILNO SE ODJENITE – Preporučamo prirodne materijale, poput pamuka, koji su prozračniji od sintetičkih materijala.

ZAŠTITITE OČI – Sunčeva svijetlost može iritirati vaše oči, osobito ako već imate problema s gubitkom vida. Sunčane naočale zaštitit će vaše oči od UV zračenja.

ZAŠTITITE SE KREMOM I NOSITE ŠEŠIR – Svi, stariji i mlađi, trebali bi se zaštiti kremom za sunčanje kad god su na otvorenom. Što veći faktor, to bolje. Šešir bi, također, trebao biti neizostavan.

KORISTITE SPREJ PROTIV KUKACA – Živite li u području prepunom komaraca, svakako se trebate zaštititi sprejem.

PAMETNO VJEŽBAJTE – Bavite li se vrtlarstvom ili vrijeme provodite u dugim šetnjama, trebali biste biti oprezni. Za sunčanih mjeseci, nemojte predugo ostajati na otvorenom i obavezno pijte mnogo tekućine. Ako se bavite tjelovježbom, odradite je ranije ujutro ili kasnije navečer.

Related posts

OVO SMO SE PITALI CIJELI ŽIVOT: Znanstvenici poručili koliko stvarno traje voda u boci, rezultati su prilično neočekivani

Stigle sočne ljepotice

Pametna četkica za zube otkrivat će probleme sa srcem

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com