"> Josip Aladrović: "Nema potrebe za masovnim prosvjedom, vidjet ćemo što će biti." - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti Društvo Mirovine

Josip Aladrović: “Nema potrebe za masovnim prosvjedom, vidjet ćemo što će biti.”

Tri sindikalne središnjice prije nekoliko su dana iznijele zahtjev da se u dnevni red Hrvatskog sabora uvrsti raspisivanje referenduma o mirovinskoj reformi. Ukoliko se to ne dogodi, sindikati će izaći na ulice.

Ministar rada i mirovinskog sustava, Josip Aladrović, komentirao je kako nema razloga da dođe do masovnog prosvjeda, a uz to je nadodao kako ćemo vidjeti što će biti.

Sindikati smatraju kako bi se referendum o mirovinskoj reformi trebao održati već u listopadu, a napominju kako se u posljednja tri mjeseca nije radilo ništa osim prebrojavanja glasova. Ako ne dođe do raspisivanja referenduma, građane će pozvati na masovni prosvjed.

Vijesti:

Prekrasno. Starim zanatima do održivog razvoja
Druga afera
Slabo pokretnoj starici isključili struju

Ministar je napomenuo kako ne vidi razlog zbog kojeg bi trebalo doći do masovnog prosvjeda, a također rekao je i sljedeće:“Potpisi su pobrojani, poslani u Hrvatski sabor te će zastupnici najvjerojatnije u prvom ili drugom tjednu zasjedanja raspravljati o tome. Vidjet ćemo što će Hrvatski sabor odlučiti.”

Sindikati misle kako nema upita i ne vide razlog zašto sve to toliko dugo traje ako se čak 700 tisuća građana putem potpisa izjasnilo da podržavaju inicijativu “67 je previše”.

 

Povezane vijesti

Svečani koncert – Umirovljenici svome gradu

Administrator

Velika zabava naših umirovljenika

Administrator

Humanizacija medicine

Administrator

Zaljubljeni – u prijateljstvo, ples, radost…život

Administrator

‘Pavićeva reforma mirovinskog sustava drži vodu do 2040., a onda slijedi potpuni kolaps!’

Administrator

Planinarske šetnice u listopadu

Administrator