Gastro scena Zdrava hrana

Jedite pravu hranu u pravo vrijeme

Obavezno jedite sezonsku hranu

Priroda nam je dala raznovrsne namirnice tijekom čitave godine, a na nama je da to iskoristimo što je najbolje moguće. Nekada su ljudi određene namirnice jeli samo u određeno doba godine.

Vezane vijesti 
Postoje li obični ljudi?
Zašto se zapravo svađamo?
Najstrože čuvana tajna hrvatskog zdravstva. Nevjerojatno.

 

Nekoliko razloga zašto jesti sezonsko voće i povrće.

Svi znamo da je najbolje jesti sezonsko voće i povrće iz domaćeg uzgoja i ako si to možete priuštiti to je dodatni plus za organizam.

Sezonska hrana je jako dobra za vaše zdravlje, nepce, prirodu i novčanik. Ako jedete sezonski, uživate maksimalno u svakoj namirnici. One su najukusnije i najzdravije u doba kada je predviđeno da rastu u prirodi. Sada u  jesen i zimu daje plodove koji su bogati vitaminom C, antioksidansima, beta glukanom čime nam pomaže u borbi protiv prehlada.

Prema brojnim istraživanjima, konzumiranje prave hrane u pravo vrijeme je prvi korak prema usvajanju zdravih životnih navika.

 

Najbolje povrće:

Tikvice, rabarbara, artičoke, mladi luk, zelena salata.

 

Najbolje voće:

Kiwi, mango, ananas, jagode, banana.

Nekoliko savjeta:

Ako više volite za doručak pojesti nešto slano dodajte doručku povrće poput rajčice, mrkve ili salate, koji mogu biti dodatak sendviču.Svaka užina može postati bogatija sa serviranim voćem.Zatim ako volite i smoothie, tada napravite i smoothie koji sadrži mliječni proizvod u kombinaciji s voćem može biti odličan samostalan obrok, a vrlo često sadrži i više od jednog serviranja voća.Uz svako jelo servirajte salatu.Svi ponekad volimo nešto prigristi između obroka i zato je uvijek dobro imati pri ruci zdrave grickalice poput lješnjaka, badema ili oraha odnosno sezonskog orašastog voća. One značajno doprinose unosu omega3 masnih kiselina potrebnih za bolju koncentraciju te uz to imaju snažno protuupalno djelovanje.

 

Related posts

Zdravi smoothie

Promijenite 10 navika koje štete zdravlju vaših bubrega

Ako sam ja mogla prekinuti sa šećerom, a bila sam teški “sugar junkie”, onda možete i vi

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com