• Naslovnica
  • Zdrava hrana
  • JE LI SUŠENO VOĆE UISTINU ZDRAVIJE OD ČIPSA? Otkrijte što o ‘zdravim grickalicama’ misle nutricionisti
Zdrava hrana

JE LI SUŠENO VOĆE UISTINU ZDRAVIJE OD ČIPSA? Otkrijte što o ‘zdravim grickalicama’ misle nutricionisti

 

Teorija je da grickanje održava razinu inzulina visokom, što, posljedično, pomaže pohranjivanju masnoća u tijelu. Ipak, nisu sve grickalice loše.

Možda se čini normalnim i opravdanim grickati čips ili kokice uz dobar film, ali porast konzumacije grickalica općenito počeo je ozbiljno zabrinjavati stručnjake. Prosječan čovjek, naime, jede čips, kokice i lješnjake sedam puta tjedno, pokazuje istraživanje.

Nikada nije bilo više pretilih ljudi u svijetu, a glavni krivac za to su upravo grickalice i prerađeno voće. Upozoravaju kako će do 2025. godine tri četvrtine stanovništva imati problem s pretilošćšu. Konzumacija osobito masnih i slatkih grickalica lošija je za jetru nego veliki obroci, a povezana je i sa stvaranjem masnih naslaga na trbuhu.

Teorija je da grickanje održava razinu inzulina visokom, što, posljedično, pomaže pohranjivanju masnoća u tijelu. Ipak, nisu sve grickalice loše, samo valja paziti na nutritivnu vrijednost. Postoje tzv. zdrave grickalice, poput sušenog voća, piše Daily Mail.

“Ideja o tri cjelovita obroka na dan je zastarjela, životni se tempo ubrzava i jedenje više puta po malo pospješuje metabolizam te opskrbljuje tijelo važnim tvarima tijekom cijelog dana, što djeluje blagotvorno na zdravlje”, kaže David Haslam, član istraživačkog tima.

JE LI SUŠENO VOĆE UISTINU ZDRAVIJE OD ČIPSA? Otkrijte što o ‘zdravim grickalicama’ misle nutricionisti

Related posts

Jedite pravu hranu u pravo vrijeme

Svi bi smanjili troškove špeceraja, no vode se krivom pretpostavkom: Evo kako uštedjeti

Hipokratovom juhom protiv raka i teških bolesti

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com