Naše priče

Japanka rođena 1903. najstarija je osoba na svijetu: Tajna je u matematici i Othellu

Tanaka je rođena 2. siječnja 1903. kao sedmo od osmero djece. Udala se za Hideoa Tanaku 6. siječnja 1922. i rodila četvero djece te još jedno dijete, sestrino, usvojila. Ustaje svaki dan u šest sati, prema Guinnessu, a na počinak običava ići oko 21 sat

TOKIO Japanka koja još uživa u učenju matematike i u društvenoj igri Othello najstarija je osoba na svijetu u dobi od 116 godina i 66 dana, prema Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda.

Kana Tanaka u subotu je predstavljena u svojem rodnom domu gdje sada živi u gradu Fukuoki, na jugozapadu zemlje, navodi se u godišnjem izdanju svjetskih rekorda i zanimljivosti.

Titulu najstarije dugovječna Kana primila je okružena obitelji, a događaju je prisustvovao i fukuoški gradonačelnik, rečeno je.

Titulu je naslijedila od druge Japanke, Chiyo Miyako, koja je umrla 22. srpnja 2018. u dobi od 117 godina.

Tanaka je rođena 2. siječnja 1903. kao sedmo od osmero djece. Udala se za Hideoa Tanaku 6. siječnja 1922. i rodila četvero djece te još jedno dijete, sestrino, usvojila.

Ustaje svaki dan u šest sati, prema Guinnessu, a na počinak običava ići oko 21 sat.prenosi

 

 

Related posts

EMOTIVNA PJESMA SLAVONCA POSVEĆENA SINU KOJI JE NAPUSTIO HRVATSKU GANULA SVE ‘Moj Vinca je otišao u Njemačku jer nije htio ovako mlad životariti’

Kako najbolje ispuniti srce i dušu?

Pronašli smo uskrsnu Nadu u ovoj drvenoj kućici!

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com