Aktivnosti Zanimljivosti

IZLETI I LJETOVANJA ZA UMIROVLJENIKE

IZLETI I LJETOVANJA ZA UMIROVLJENIKE

Mnogi hrvatski umirovljenici već si godinama ne može priuštiti izlete, a kamo li ljetovanja. S obzirom na sličnu situaciju u još nekim zemljama Europske unije, Europska komisija je 2013. godine donijela odluku o dodjeli jedne milijarde eura za subvencioniranje putovanja europskih umirovljenika u predsezoni i posezoni. Osim što bi koristila umirovljenicima, ovakva mjera trebala je pomoći i ugostiteljima, odnosno hotelijerima. Uspješnom se pokazala u Španjolskoj, ali u Hrvatskoj, nažalost, do danas nije zaživjela.

Vezane vijesti

 
 
 
 
 

 

Dok čekamo da hrvatska administracija profunkcionira, donosimo nekoliko ideja koje će i umirovljenicima donijeti odmor i opuštanje, pa barem na jedan dan.

Ponude za umirovljeničke izlete i putovanja najčešće se odnose na kasne proljetne i rane jesenske termine.
Za jednodnevne izlete u Hrvatskoj ponekad je dovoljno svega nekoliko desetaka kuna. Primjerice, izleti iz Zagreba u Veliki Tabor ili Kumrovec koštaju 80 do 90 kuna. Dodatnih 50 kuna potrebno je za poludnevnu kartu u Termama Tuhelj. Izlet u Stubičke toplice, zajedno s ulaznicom na bazene i ručkom u obližnjem seoskom domaćinstvu, moguće je kupiti za oko 160 kuna.

Cijena umirovljeničkih vikend putovanja obično stoji 600-tinjak kuna. Po toj cijeni iz Zagreba su moguća trodnevna grupna putovanja u Međugorje ili Budimpeštu, kao i dvodnevno uživanje u Veneciji. Riječ je o polupansionima.

Turističke agencije grupama umirovljenika nude i sedmodnevne odmore duž jadranske obale i po cijenama već od oko 1200 kuna, primjerice u lječilištu Veli Lošinj, te u hotelima u Opatiji, Novom Vinodolskom ili na otoku Rabu. Tjedan dana odmora na jugu, na Šolti, Korčuli i Hvaru, početkom lipnja može koštati oko 1900 kuna po osobi. Kad su u pitanju najpovoljnije ponude, najčešće je riječ o polupansionima, što uključuje doručak i večeru buffet.

Već sastavljene ponude koje na internetu nude turističke agencije najčešće podrazumjevaju polaske iz većih gradova. No, neke od njih prema dogovoru s grupama organiziraju posebne polaske i iz manjih gradova, ali i mjesta. Prema tome, uz nešto novca, treba još malo dobre volje i ugodan provod i opuštanje bi trebali biti zagarantirani.

Related posts

Čimpanze imaju čistije krevete nego što imaju ljudi

Gdje je nestalo ono što mi svi vječno želimo od drugih a ne dobivamo?! Budite “in” i označite svoj status duhovnošću

Nitko se bolje ne zeza na račun slavnih od ove žene!

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com