"> Imam 90 i tek sad učim čitati i pisati, sad mogu mirno umrijeti - Treća dob Hrvatska
">
Obrazovanje

Imam 90 i tek sad učim čitati i pisati, sad mogu mirno umrijetiŠto sam mogla, roditelji su mi bili presiromašni da me pošalju u školu. Sad mogu mirno umrijeti jer znam napisati svoje ime i pročitati ga, kaže 90-godišnja Ansuya Deshmukh

– Što sam mogla, roditelji su mi bili presiromašni da me pošalju u školu. Sad mogu mirno umrijeti jer znam napisati svoje ime i pročitati ga – kaže 90-godišnja Ansuya Deshmukh.

Ona je jedna od 28 polaznica prve škole za žene starije od 60 otvorene lani za Dan žena u sjevernoj Indiji. U zemlji u kojoj je nepismenost i nedostatak obrazovanja među ženama još velik problem, ovaj projekt usmjeren je na najnezaštićenije od svih. Ansuyu danas unuka prati na nastavu, gdje se uči čitanje, pisanje i osnove aritmetike.

The Wider Image: Aajibaichi Shaala - no ordinary school | Autor: DANISH SIDDIQUI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Školu je pokrenula učiteljica u lokalnoj osnovnoj školi, a potaknule su je starije žene koje su joj se žalile da bi voljele i same znati čitati svete knjige.

Time im želim vratiti sve ono što su one cijelog života radile za nas, a njih se ignoriralo – kaže učiteljica Yogendra Bangar (40). (ad)piše

 

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Dob ne ograničuje čovjeka da uči – nove boje znanja

Administrator

 5. MEMORIJAL MARIJE TOPIĆ

Administrator

Varaždinski umirovljenici naučili googlati, surfati i lajkati na facebooku

Administrator

Volonteri s FOI-a učit će starije ljude kako poslati e-mail i zvati preko Skype-a

Administrator

Predavanja u Klubu Trsat

Administrator

Tko čeka, taj i dočeka, diplomu

Administrator