"> I psiholozi nabavljaju ekstazi i to putem darkweba - Treća dob i 50+
">
Zanimljivosti

I psiholozi nabavljaju ekstazi i to putem darkweba

Nad nezaposlenom 27. godišnjom psihologinjom A.A. i njenim cimerom, koji ima 24 godine F.P. iz Požege, Općinsko je državno odvjetništvo provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja, jer ih se tereti za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Danas su oboje prepraćeni sucu istrage Vladi Bosneru, koji je sudac Županijskog suda, no on im je izrekao mjere opreza i nije odredio istražni zatvor, pošto do sada ni psihologinja ni mladić nisu imali nikakve prekršajne prijave.

Iako se protiv njih još nikada nije ni vodio nekakav kazneni postupak, oboje tvrde kako su im količine koje su naručivali služile isključivo u privatne svrhe tj. za osobnu uporabu. Ali psihologinja nikada nije bila registrirana kao ovisnica, niti jest ovisnica i istražni sudac tvrdi da su ove količine ionako prevelike da bi ih se moglo svrstati u kategoriju osobna uporaba. Do kraja tjedno se trebaju javljati načelniku policijske postaje, a zamjenik Općinske državne odvjetnice nikako nije zadovoljen donesenim mjerama, te će se žaliti na ishod ovog donesenog rješenja.

Navodno postoji sumnja da psihologinja radi i još stavlja u prodaju drogu preko mreže darkweb-a, jer je nađen instaliran program preko kojeg je dokaz da je naručila 107 grama amfetamina, preko te stranice i aplikacije, a pošiljka joj je naravno bila isporučena i to na adresu njenog rođaka, kako ona ne bi bila uhvaćena. Nakon što ju je policija uhvatila u posjedovanju droge, nalogom koji su dobili premetali su njen stan i njenog cimera. A tamo su pronašli 367 tableta ekstazija, 119 grama MDMA, 43 doze LSD-a, oko 19 grama marihuane i male količine Amfetamina i Psilocibina, koji je stigao preko darkweba. Također u posjedu su imali i vagu za izraziti precizno mjerenje i u posjedovanju nekoliko tisuća kuna.

 

U akciji otkrivanja ovog dvojca sudjelovali su policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske županije, inspektori Službe kriminaliteta droga PNUSKOK. No također i carinska policija pri Veleposlanstvu SR Njemačke u Zagrebu i U red časnika za vezu njemačke carine. Dvojac koji je osumnjičen za prodaju, preprodaju i ilegalno nabavljanje droge pušten je na slobodu i od tamo će se braniti.

 

Vijesti

Pravni savjeti za starije: Nevjerna supruga…

Mirovinski fondovi kamatare državu

Japanski umirovljenici najviše žele biti u zatvoru. Pogledajte zašto?

Povezane vijesti

Bratska ljubav znači i najdublju povezanost i odanost! Slažete li se?

Administrator

Ovih 8 situacija i navika povezane su s povećanim rizikom od moždanog udara

Administrator

‘DOBAR DAN, JA SAM BANKARICA. HOĆETE LI ZAMIJENITI STARE NOVČANICE?’ Bešćutna prevarantica starici (83) otela životnu ušteđevinu

Administrator

Još jedan pakleni vikend je pred nama! Znate li što vam je činiti kad živa pokazuje +35ºC u hladu?

Administrator

‘Brat mi se javio nakon smrti i otkrio tajne zagrobnog života’

Administrator

NE ODUSTAJTE OLAKO Zašto je dobro da nam ideje ipak ne uspiju isti tren kad si to zamislimo!?

Administrator