Aktivnosti

I MI SMO ZVIJEZDE kulturno-zabavna manifestacija

 

 

I MI SMO ZVIJEZDE

kulturno-zabavna manifestacija

Zagreb , 5. prosinca 2018. godine – Kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom “I mi smo zvijezde” ove je godine organizirana u srijedu, 5. prosinca u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe), Park stara Trešnjevka 1, peti put zaredom, u trajanju od 18,00 do 19,30 sati. S obzirom na to da je i ove godine bio osiguran besplatan ulaz za sve zainteresirane građane, pozivu na manifestaciju odazvalo se 200-tinjak uzvanika.

 

Manifestacija je osmišljena kao predbožićna čestitka svim članovima UIR Zagreba, njihovim obiteljima i prijateljima, kao i svim zainteresiranim građanima kojima želimo poručiti kako ranjive skupine osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi nikako ne zaslužuju biti na marginama društva. Dokaz tome bio je njihov prikaz kulturno-umjetničkog programa kroz plesne, glazbene, književne i dramske izričaje.

Manifestacija je sufinancirana od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz trogodišnji program “Ars longa, vita brevis”.

 

Osim članova UIR Zagreba koji su prezentirali stečena znanja i vještine pred mnogobrojnom publikom, u izvođenju programa su im se pridružili i djelatnici UIR Zagreba, zatim partneri na programu – štićenici Domova za starije osobe “Trnje” i “Ježdovec” te polaznici radionica Centra za kulturu Trešnjevka u okviru programa “Mladi za 54+”. Vjerujemo da smo ovom manifestacijom barem djelomično razbili predrasude okoline o osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi.

 

“Ove godine odlučili smo besplatnom predstavom darivati i velik broj članova s područja Zagrebačke županije pa vas sve pozivam da nam se pridružite i podržite nas, a pritom se i dobro zabavite, u Zaprešiću, 10.12. u Pučkom otvorenom učilištu Zaprešić, Trg žrtava fašizma 11 i u Velikoj Gorici 18.12. u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, Zagrebačka ulica 37. Sve predstave počinju u 18,00 sati, a ulaz je slobodan.” izjavila je gospođa Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

 

U Republici Hrvatskoj na dan 30. rujna 2018. godine registrirano je 113.592 invalida rada od kojih 27.073 (23,83%) u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji dok UIR Zagreba trenutno okuplja njih 8.500 odnosno njih 31% s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Za tako velik broj invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom na jednom mjestu, UIR Zagreba na svakodnevnoj bazi organizira razne aktivnosti prilagođene i osmišljene upravo za tu populaciju, a zahvaljujući brojnim suradnjama i partnerstvima, ujedno osigurava i raznovrsne popuste, sve s ciljem poboljšanja kvalitete njihova života te statusa u društvu i zajednici. www.uir-zagreb.hr

 

Related posts

POTENCIJALNE BOMBE U HRVATSKIM KUĆANSTVIMA Na tržištu čak 200 tisuća neispravnih plinskih boca!

Prosvjedi starijih i njihova vitalna važnost

RAZBOJNIŠTVO U PIROVCU U gluho doba noći provalio 88-godišnjoj starici u kuću, nad krevetom prijetio joj smrću i ukrao 250 kuna

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com